S. Skvernelis teigė, kad tikrai norisi, kad Vyriausybės tvirtinimo procesas būtų greitas.

„Bet greitis neturi nustelbti kokybės. Mums pavyko kabinetą suformuoti per 7 dienas. (…) Po to iš karto nedelsiant sekė Vyriausybės programos pateikimas, tvirtinimas, biudžeto galutinis tvirtinimas, tai greitis yra labai svarbu. Bet ir pati taktika – ieškoti sutarimo su prezidentu“, – teigė Vyriausybės vadovas.

Politikas teigė, jog jam keista girdėti ekspertų priekaištus šalies vadovui.

„Man keista girdėtų tų ekspertų, kurie kritikavo mane, Vyriausybę, kurie sakė, kad prezidentas nėra tik notaro funkcijas atliekantis žmogus. (…) Jis prisiima atsakomybę už ministrus taip pat, dabar žeria ekspertai priekaištus, kad tai vyksta“, – sakė jis.

S. Skvernelis sakė, kad jis, formuodamas Vyriausybę, ministrų pavardes pateikė tik jas suderinęs.

„Buvo pasirinktas toks kelias, dabar prezidentas dirba atsakingai ir nuosekliai. Keistai girdėti priekaištus prezidento atžvilgiu“, – sakė S. Skvernelis.

„Kaip suprantu, valdantieji ir sąrašą viešai pakeitė. Aš to nedariau, dėl to tas procesas buvo efektyvus ir gretas. Todėl atmetu priekaištus prezidentui“, – sakė politikas.

Delfi primena, kad patvirtintos premjerės I. Šimonytės Vyriausybė ir jos programa patvirtinta turėtų būti iki gruodžio 10 dienos.

Latvijos modelis

Spaudos konferencijoje buvo aptarta ir situacija kaimyninėje Latvijoje.

Latvijos vyriausybė mėnesiui pratęsė dėl koronaviruso pandemijos įvestą ekstremalią padėtį ir įvedė papildomų apribojimų.

S. Skvernelis teigė, kad kiekviena valstybė pati pasirenka veikimo planą. Tačiau jei žmonės nesilaiko net ir itin griežtų nurodymų, jie nėra tikslingi.

„Valstybės pasirenka pačios, vertina visą visumą. Esminis dalykas ne tas, mes galėtume dar daugiau įvairiausių ribojimų padaryti, jeigu reikės, tai ir bus padaryta. Bet ne valdžia, ne su savo draudimais ir ribojimais sprendžia sėkmę. Jei žmonėms tai nėra priimtina, jie nevykdo ir nesilaiko to, kad ne dėl valdžios reikia, tai tas rezultatas yra visą laiką kitoks“, – teigė ji.

Saulius Skvernelis

„Tos priemonės, kurios dabar yra įvestos, mes privalome užtikrinti, kad jų dabar būtų laikomasi, įtikinti žmones“, – sakė laikinasis premjeras.

Jis priminė, kad dalį visuomenės reikia įtikinti, kad virusas egzistuoja.

„Jeigu visų priemonių būtų 100 procentų laikomasi tiek viešame gyvenime, tiek įstaigose: sveikatos, globos, jei neorganizuotume tų šeimyninių švenčių, kurių nereikia... Arba darome renginius, kurie nėra būtini, tai ir skaičiai būtų kitokie. Kol kas priemonės tokios, bet kas savaitę jos kinta pagal situaciją. Lūžio nematome, matome, kad augimas yra sustojęs, bet tai tikrai nėra tenkinanti situacija“, – sakė S. Skvernelis.