„Aš su V. Baku artimiausiu metu ketinu pasikalbėti. Nes nežinau nei kokią informaciją jis pateikinėjo, o kas buvo prieinama iš viešos erdvės, man atsakymų nesuteikė. Tą informaciją, kurią jis prieš metus gavo ir, jei tai yra ši informacija, tai ją gavo kaip (Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto – ELTA) pirmininkas, ne kaip štabo vadovas. Su mano personalija bei su mano rinkimų kampanija tai nieko bendro neturi. Jeigu, tai yra ši informacija, kuri buvo pasakyta“, – teigė premjeras.

Premjeras tikina, nežinantis, kokią informaciją V. Bakas pateikė Seimo valdybai.

„Aš negaliu pasakyti, nes nežinau apie kokią informaciją Vytautas kalbėjo. Kuomet jis pakalbės, galėsiu pasakyti, ar tai buvo ta informacija, ar panaši ir ką jis su ja darė. Nebuvo progos, bet artimiausiu metu susitiksime ir tuomet bus galima konkrečiau komentuoti“, – sakė premjeras.

ELTA primena, kad Seimo valdyba trečiadienį atsisakė inicijuoti laikinąją tyrimo komisiją, atsižvelgdama į Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto perduotą protokolą. V. Bakas, nepaisant Seimo valdybos sprendimo, yra įsitikinęs, kad Įtakingi Lietuvos politikai, pareigūnai galėjo išnaudoti nacionalinį saugumą turinčias užtikrinti institucijas savo siauriems politiniams tikslams.

V. Bakas praeitą savaitę valdybą informavo, kad vienoje iš nacionalinių saugumą užtikrinančių vykdomųjų institucijų buvo renkama informacija apie žmones be įstatyme numatytų pagrindų bei daromas „galimai neteisėtas poveikis šalies vidaus politiniams procesams“. Visgi rašte neatskleidžiama, kuri nacionalinį saugumą užtikrinanti institucija turima omenyje.

V. Bakas tvirtina, kad dėl galimai padarytos nusikalstamos veiklos kreipėsi į Generalinę prokuratūrą ir Specialiųjų tyrimų tarnybą, tačiau sausio 29 dieną jis iš minėtų institucijų gavo atsakymą, kad ikiteisminis tyrimas nėra pradėtas.

V. Bakui paskelbus apie galimą neteisėtą informacijos rinkimą, antradienį dabartinis Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Dainius Gaižauskas sušaukė neeilinį posėdį, kuriame komiteto nariai, išklausę Specialiųjų tyrimų tarnybos ir Generalinės prokuratūros vadovų informaciją, nusprendė neinicijuoti parlamentinio tyrimo dėl Seimo nario pateiktos informacijos.

„Informacijos turinio neatskleisiu, bet pagal informaciją, kurią mes gavome, galiu pasakyti, kad nei nusikaltimo, nei suinteresuotumo, užsakymų greičiausiai nebuvo. Informacija, kuri buvo pateikta viešojoje erdvėje, buvo įvertinta subjektyviai ir neatitiko tikrovės“ , – po NSGK uždaro posėdžio teigė komiteto pirmininkas D. Gaižauskas.