„Niekada nebūčiau pagalvojęs, kad prieš 20 metų gauta ir panaikinta tarnybinė pareigūno nuobauda gali sukelti tokį ažiotažą. Ką gi, matyt, rinkimai – tikrai stebuklų metas. Neturiu ko slėpti ir pateikiu tyrimo medžiagą bei išvadas. Jų, kaip ir visų kitų teisės aktų, visuomet principingai laikiausi ir laikysiuosi. O vieną dieną šias įdomias patikrinimo aplinkybes galbūt aprašysiu ir kokioje atsiminimų knygoje apie policijos ir politikos virtuves“, – teigia S. Skvernelis.

ELTA primena, kad balandžio 9 d. Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė kreipėsi į ministrą pirmininką Saulių Skvernelį ir vidaus reikalų ministrą Eimutį Misiūną, prašydama pateikti išsamią informaciją apie tarnybinį patikrinimą, kuris buvo atliekamas S. Skverneliui 1999 m. būnant Trakų kelių policijos viršininku, ir paskirtas tarnybines nuobaudas.

Pats S. Skvernelis savo socialinių tinklų paskyroje paskelbė, kad 1999 m. būdamas Trakų kelių policijos viršininku gavo tarnybinę nuobaudą, už kurią buvo paskirtas griežtas papeikimas, kuris vėliau pakeistas į švelnesnę nuobaudą.