Penktadienį S. Skvernelio vadovaujamos partijos valdyba susirinko į posėdį, kuriame patvirtino dalies kandidatų į merus sąrašą. Kaip po posėdžio Eltai sakė politikas, ne visi „Vardan Lietuvos“ kandidatai į merus galėjo atvykti. Jo teigimu, oponuojančios politinės jėgos pasistengė, kad ne visi „Vardan Lietuvos“ iškelti kandidatai į merus galėtų atvykti į penktadienį vykusį renginį.

„Vardan Lietuvos“ yra nauja politinė jėga ir, matyt, daug kas galvoja ir mato mus kaip konkurentus, todėl ir priemonės pasirenkamos bet kokios. Net ir šiandien kai kurie mūsų kandidatai į merus negalėjo atvažiuoti, nes negavo atostogų, tad mes juos patvirtinome ir nedalyvaujančius“, – sakė S. Skvernelis.

Politiko teigimu, jo vadovaujama partija yra alternatyva senoms jėgoms ir, akcentavo jis, gali pretenduoti į pergales savivaldos rinkimuose. Šiuo metu, sakė S. Skvernelis, „Vardan Lietuvos“ turi tris merus. Šį skaičių, tęsė jis, artėjančiuose savivaldos rinkimuose būtų galima patrigubinti.

„Mūsų tikslas, kad bendruomenės mus priimtų ir kad mes galėtume kiekvienoje taryboje turėti frakciją. Tai yra pagrindinis dalykas. O kalbant apie merus, jei mes pagausintume 2 arba 3 kartus turimų merų skaičių – iki 9 – tai būtų labai geras rezultatas“, – sakė S. Skvernelis.

„Aš tikrai manau, kad mes galime pasiūlyti ir siūlome žmonėms dar vieną alternatyvą, naują alternatyvą – demokratinę partiją su demokratiniais valdymo principais. Partiją, kuri mato problemas ne tik per infrastruktūrinius principus, bet mes, pirmiausiai, matome žmogų savivaldybėje“, – apibendrino S. Skvernelis.

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ penktadienį Vilniuje patvirtino 42 kandidatus į šiemet vyksiančių Lietuvos savivaldybių merų rinkimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)