S. Skvernelis taip pat pažymėjo, kad dėl Seimo vadovo darbo, kaip ir opozicijos atstovai, jokių priekaištų neturi. Pasak premjero, santykiai su „valstiečių“ lyderiu Ramūnu Karbauskiu yra dalykiniai bei konstruktyvūs. Premjeras taip pat pažymėjo, kad į pačios partijos veiklą jis daugiau nežada kištis.

„Darbiniai, kolegiški, žmogiški, visapusiški“, – apie santykius su Seimo vadovu Delfi.lt portalui sakė premjeras.

Pasak jo, V. Pranckiečiui dėl jo darbo Seime priekaištų neturi.

„Manau, kad tikrai neturėčiau sakyti kokių priekaištų. Man ir nekorektiška būtų juos sakyti Seimo pirmininko atžvilgiu. Kiekvienas mes galime pasakyt, juk ir jis gali pasakyti, kad būdamas Vyriausybės vadovu daug gal ir klaidų būtų išvengęs, geriau padarytų, aš tą patį irgi galėčiau pasakyti, kad Seime matyčiau kaip vieną ar kitą procesą būtų galima kitaip sutvarkyti. Mes tikrai didesnių priekaištų negirdime nei iš opozicijos, nei iš pozicijos jo atžvilgiu“, – teigė jis.

Tuo tarpu santykiai su R. Karbauskiu, pasak premjero, yra dalykiški. S. Skvernelis pabrėžia, kad nebūdamas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos partijos nariu jis į partijos veiklą nesikiš.

„Nepaisant visų istorijų, kurios čia vyksta. Kartais tai tiesos-netiesos. Aš manau, kad tai yra dalykiniai, darbiniai santykiai. Mes tikrai kalbame, bendraujame ir ieškome sprendimų, priimame reikalingus sprendimus. Nuomonės skiriasi, tai irgi normalu. Paskutiniai mėnesiai buvo akcentuoti labiau ne į politinę veiklą, o partijos vidinius reikalus, bet partija išreiškė absoliutų pasitikėjimą pirmininku. Aš nesu partijos narys ir tikrai nesistengsiu, nesikišiu į jos veiklą. O kalbant apie mano darbą kaip Seimo nario, Vyriausybės vadovo ir didžiausios frakcijos vadovo, manau, mes palaikome pakankamai konstruktyvius santykius, dalykinius santykius ir to pakanka šiame etape“, – teigė ministras pirmininkas.

ELTA primena, kad formuojantis koalicinei daugumai, premjeras S. Skvernelis pažėrė nemažai kritikos LVŽS partijai.

Premjeras sakė, kad stoti į LVŽS partiją tikrai neketina, o ir vėl dalyvauti kituose Seimo rinkimuose su LVŽS, pasak jo, dar kalbėti anksti. Pasak jo, partijoje šiandien jis pasigendąs daugiau demokratinių procesų.

Premjeras kritikavo ir Seimo pirmininko situaciją partijoje. Pasak jo, įvykęs LVŽS tarybos posėdis parodė, kad aukščiausią reitingą partijoje turintį V. Pranckietį partija nori išmesti iš posto.
„Matote, šiandien situacija yra tokia, kad V. Pranckietis yra populiariausias ir didžiausią pasitikėjimą turintis LVŽS narys visuomenėje, ir partija tą savo populiariausią narį nori išmesti iš pozicijos. Bet čia yra partijos apsisprendimas ir partijos vidaus reikalas“, – anksčiau teigė ministras pirmininkas.

S. Skvernelis taip pat sakė, kad ir NSGK pirmininko Vytauto Bako išėjimas iš LVŽS frakcijos jam taip pat suprantamas.