„Jeigu žinote mano humoro jausmą, ir tai, kas yra Vyriausybėje kalbama, tai su R. Masiuliu tiesiogiai apie tą kelią niekada nebuvo kalbėta. Buvo kalba, Vyriausybėje dalyvaujant ne vienam ministrui, kada buvo apskritai kalbama apie žvyrkelių asfaltavimą, (...) kaip su tais pačiais pinigais būtų galima išasfaltuoti daugiau, naudojant naują technologiją, kuri deja šiandien nėra pritaikyta – taip vadinamą dvigubą dengimą. Tai yra tas pats asfaltavimas tik tris kartus mažesniais kaštais“, – sakė S. Skvernelis.

Jis sakė, kad tame kontekste jis minėjo ir savo pavyzdį.

„Sprendžiant tas problemas – standartus ir kelių pločių mažinimą, buvo paminėtas pavyzdys, kad aš tą savo kailiu kasdien jaučiu , jaučia tą apsauga ir visi žmonės, gyvenantys ten, bet jokių prašymų ministrui niekada nebuvo“, – sakė S. Skvernelis.

Jis tikino neprisimenąs, kad R. Masiulis būtų sakęs tokią frazę, kad tas kelias nebus išasfaltuotas.

„Nemanau, kad Rokas, apskritai su humoru pas jį kitokia situacija, tai, ar būtų taip juokavęs“, – sakė S. Skvernelis.

Premjeras sakė neturįs scenarijaus, ką darys, jeigu keliuko asfaltavimo istoriją nagrinėjanti Vyriausioji tarnybinės etikos komisija priims jam nepalankų sprendimą.

„Palaukime, kokios bus išvados, tada ir bus komentarai. Neplanuoju nieko, nes esu visiškai ramus, nes jokio sprendimo, jokios įtakos niekada nedariau ir nedarysiu“, – sakė S. Skvernelis.

VTEK tiria aplinkybes

„Delfi“ primena, kad VTEK vykdo tyrimą dėl prie ministro pirmininko S. Skvernelio namų išasfaltuotos Upės gatvės.

Kaip po priimto VTEK sprendimo „Delfi“ informavo atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė, tyrimas atliekamas dviem kryptimis.

„Ar ministro pirmininko privatūs interesai galėjo turėjo įtakos sprendimams dėl gatvės, kurioje jis gyvena asfaltavimo. Antroji kryptis – komisija aiškinsis, ar svarstant ir priimant minėtus sprendimus premjeras turėjo pareigą nusišalinti“, – sakė VTEK atstovė.

Paklausta, per kiek laiko tyrimas turi būti atliktas, E. Ivanauskaitė pernai gruodį nurodė, kad įstatymų nustatyta tvarka tyrimas turi būti atliktas per 3 mėnesius, bet esant galimybei, laikotarpis gali būti pratęstas.