„Tai yra apgailėtina. Nesvarbu, kas ten bebūtų, tokie išsireiškimai yra taikomi prieš vaiką. Tai aš puikiai suprantu vaiko tėvus ir pirmiausia - pačią mergaitę. Jei ji girdi, noriu palinkėti, kad nekreiptų dėmesio į tuos niekšingus žmones. Niekšus - kitaip nepavadinsi“, - „Žinių radijui“ sakė Vyriausybės vadovas.

S. Skvernelis sakė, kad nors tokie įvykiai nėra malonūs, reikia žinoti, kad kitaip atrodantiems žmonėms neapykantą reiškiančių Lietuvoje vis dar yra. Premjero manymu, kritiką galima skirti renginiui ar organizavimui, tačiau jokiu būdu ne vaikui: „tai yra ciniška ir neatleistina“.

ELTA primena, kad šeštadienį į Vilnių atvykusį popiežių Pranciškų pasitiko pora vaikų, viena kurių buvo tamsiaodė mergaitė, vilkėjusi tautiniais rūbais. Ji įteikė Šventajam Tėvui gėlių. Vėliau internete pasirodė pasipiktinimas, esą Lietuva norėjusi pasirodyti ypač tolerantiška valstybė.

Tiesa, realybė kur kas paprastesnė. Minima mergaitė laisvai kalba italų kalba, todėl būtent ji buvo pasirinkta pasitikti popiežių, kuris taip pat laisvai kalba šia kalba.