„Tikrai būtų geras rezultatas jei būtų frakcija apie 30 žmonių. Plius, atrodo, kad rezultatai neblogi ir mūsų koalicijos partnerių, bent trys pirmauja. Taip pat potencialių kolegų Seime, socialdemokratų. (…) Taip, kad ta centro kairės pusė gali būti visai nemenka“, – teigė S. Skvernelis.

Jo pasiteirauta, ar LVŽS ir Tėvynės sajunga – Lietuvos krikščionys demokratai galėtų sudaryti koaliciją.

„Aš asmeniškai ne, bet vardan tos Lietuvos, galbūt partijos pirmininkai ir sėstų prie stalo kažkokioje vienoje ar kitoje situacijoje. Situacija nėra palanki, matome, kas darosi aplinkui visur ir pas mus. Bet nemanau, kad šiandien ta situacija, kai reikėtų kalbėti apie kažkokią plačią tėvynės gelbėjimo koaliciją.

Jie (konservatoriai – Delfi) buvo pakankamai rimtą pareiškimą padarę, kad yra pasiryžę ir mažumos Vyriausybės sąlygomis dirbti. Tai priklausys bet kokiu atveju nuo to. Kitaip sunku įsivaizduoti. Didžiausia frakcija ir jos lyderiai, matyt, gaus Lietuvos Respublikos prezidento pakvietimą susitikti pirmieji ir tą pavedimą ar įgaliojimus formuoti koaliciją. Tada, ko gero, kaip pavyks, pristatys rezultatus prezidentui. Šalies vadovas matys, ar ta koalicija stabili, ar antrai politinei partijai reikėtų pavesti formuoti koaliciją. Manau, kad turėtų būti taip, kaip įprasta demokratinėje valstybėje. Didžiausią mandatų skaičių gavusi partiją turi teisę ir netgi pareigą formuoti Vyriausybę“, – teigė S. Skvernelis.

Pasak premjero, Seime jis savo darbą įsivaizduotų Nacionalinio saugumo ir gynybos arba Teisės ir teisėtvarkos komitetuose.

„Keturi metai Seime pozicijoje ar opozicijoje, manau, būtų mano produktyvūs metai. (…) Seime mane domintų teisiniai klausimai, arba NSGK, arba Teisės teisėtvarkos, bet kodėlgi ne, gali būti ir bet kuris kitas. Patirtis keturių metų (premjero – Delfi) leidžia dirbti bet kuriame komitete“, – teigė jis.

Premjeras pridūrė, kad šių metų rinkiminė kampanija buvo nyki ir nuobodesnė nei 2016 metų. Tam įtaką galėjo padaryti koronaviruso pandemija.

Vertindamas laikotarpį tarp pirmojo ir antrojo Seimo rinkimų turo, S. Skvernelis teigė:

„Būnant valdžioje, aišku, tų klaidų lengviau padaryti, jei žiūrėti per prizmę, sprendimų neina priimti, bet opozicijoje buvo, kas pašaudė sau į kojas. Manau ir kolega premjeras Andrius Kubilius prisidėjo, kad rezultatai bus ne tokie, kokių laukė Tėvynės sąjunga. Manau priminė žmonėms krizės sprendimo būdus“, – teigė S. Skvernelis.