„Sunkiai tai įsivaizduočiau (A. Verygos pakeitimo. – ELTA), nes ministras (A. Veryga. – ELTA) ėmėsi šioje srityje tokių nepopuliarių darbų, susidūrė su didžiuliu pasipriešinimu, spaudimu, interesų grupių nepasitenkinimu.

Šiandien galėčiau tikrai pasakyti, kad buvo galima geriau padaryti, daugiau išaiškinti sprendimus, bet buvo galima ir nieko nedaryti. Nė vienas sveikatos apsaugos ministras per mūsų valstybės nepriklausomos Lietuvos istoriją nesiėmė tokių žingsnių ir bijojo lįsti į tam tikras sritis, kurios buvo neliečiamos, tai A. Veryga tai padarė“, – žurnalistams sakė premjeras.

Pasak S. Skvernelio, A. Veryga, būdamas ministru, susinaikino kaip politikas, turėdamas neigiamą vertinimą.

„Tikiuosi, kad galbūt po 5 metų kitaip vertinsime tuos žingsnius. Nematau jokių priežasčių, be tų diskusijų, galbūt klaidų, tikrai jų buvo padaryta, bet jas galima ištaisyti. (...) Tikrai nesu iniciatorius ir šalininkas keisti šio ministro“, – sakė premjeras.

Tuo metu ministras pirmininkas L. Kukuraitį vertina kaip ministrą, padariusį didžiulę pažangą.
„Matome rezultatus, statistiką apie skurdo mažinimą, socialinės atskirties mažinimą, tie darbai reikšmingi ir jaučiami Lietuvos žmonių. Klaidų buvo, jų išvengti sunkiau buvo, bet prezidentas susitiks su juo, turi klausimų, manau, kad ministras galės kompetentingai ir argumentuotai atsakyti į tuos klausimus“, – teigė S. Skvernelis.

ELTA primena, kad pagal koalicijos sutartį susisiekimo ministro postas turėtų atitekti Lietuvos lenkų rinkimų akcijai – Krikščioniškų šeimų sąjungai (LLRA-KŠS). Realiausiu kandidatu užimti ministro kėdę įvardijamas Vladislavas Kondratovičius. Tuo metu vidaus reikalų ministru bus siūlomas LLRA-KŠS narys Jaroslavas Narkevičius, pakeisiantis Eimutį Misiūną, o žemės ūkio ministro pozicijai užimti bus teikiama „socialdarbiečio“ Andriaus Palionio kandidatūra.