Dėl šiuo metu vis blogėjančios epidemiologinės situacijos nuo spalio 1 dienos ketinama nebeleisti miestų ar derlių švenčių.

„Nuo spalio 1 dienos ketiname nebeleisti rengti tokių masinio susibūrimo renginių kaip miestų ar derliaus šventės, kur itin sunku užtikrinti ir kontroliuoti saugumo reikalavimų laikymąsi. Formaliai jų tarsi laikomasi, bet realiai – nė kiek“, – apie esamą situaciją rašė premjeras.

Jis teigė, kad židinys Radviliškyje parodė, jog jam atsirasti reikia visai nedaug.

„Radviliškyje pratrūkęs COVID-19 židinys yra pamokanti istorija, kad viskas prasideda nuo neatsargaus elgesio. Tereikia labai nedaug: kažkas iškišo nosį per kaukę, kažkas nenusiplovė rankų – ir turime problemą“, – rašė Vyriausybės vadovas.

Jis ragino gyventojus ir toliau laikytis taisyklių bei rekomendacijų.

„Šiandien COVID-19 valdymo komiteto posėdyje iš medicinos profesorių darsyk išgirdome: svarbiausias ginklas prieš virusą yra mūsų pačių atsakingas elgesys. Todėl dar kartą prašau visų: atstumas, rankų higiena, veido apsaugos priemonės – ir taisyklingas jų dėvėjimas! Ir, žinoma, venkime nebūtinų kontaktų“, – ragino jis.

Premjeras S. Skvernelis prašė laikysi SAM rekomendacijų.

„Primenu, kad Sveikatos apsaugos ministerija yra išleidusi rekomendacijų daugeliui sektorių. Pats laikas visiems įstaigų ir įmonių vadovams darsyk detaliai viską perskaityti ir imti taikyti. Ypač – dėl nuotolinio bei pamaininio darbo“, – feisbuke pirmadienį rašė premjeras.

„Dabar – apie būtinus sprendimus. Ligoninės yra mūsų strateginiai objektai. Todėl stiprinsime jų apsaugą, testuosime medikus tiek, kiek reikės. Užtikrinsime, kad visos ligoninės laikytųsi reikiamų taisyklių. Galime pasidžiaugti, jog šiandien rimtesnių ribojimų taikyti nebūtina: nors užsikrėtimų skaičius auga, hospitalizuotų žmonių turime nedaug. Tokiai pozicijai pritarė ir medikai“, – pranešė S. Skvernelis.

„Kaip labai taikliai pastebėjo vienas iš šiandienos pasitarime dalyvavusių profesorių – jei nieko nekeisime, tai ir užsikrėtimo dinamika bei tendencijos nesikeis. Suprantu dalies žmonių nuovargį, susierzinimą, gal net pyktį, tačiau negalime pasiduoti ir nuleisti rankų. Privalome imtis visų būtinų priemonių, kad apsaugotume mūsų visų sveikatą ir gyvybes“, – feisbuke pranešė premjeras.