Pasak S. Skvernelio, bendradarbiavimas su Tvarkos ir teisingumo partija trunka dar neilgai, todėl, tvirtino premjeras, apie „tvarkiečių“ pasikeitusios vadovybės atsakomybės ribas dar sunku spręsti.

„Lenkų rinkimų akcija - Krikščioniškų šeimų sąjunga - tai yra patikimas, žodžio besilaikantis partneris, sąžiningas. Tai politinė jėga, kuri per ilgą savo politinės veiklos laikotarpį apie patikimumą ir sąžiningumą turbūt nekėlė niekam abejonių", - sakė premjeras.

Vyriausybės vadovas nesureikšmino, kad trečiadienį vykusiame derybininkų dėl koalicijos susirinkime Valdemaro Tomaševskio vadovaujamos LLRA-KŠS derybininkai nedalyvavo. Pasak premjero, ši politinė jėga supranta savo atsakomybes, o ir raštiškų sutarimų jiems nebūtinai reikia, kad laikytųsi savo žodžio.

„Tai yra politinė jėga, kuri laikosi žodžio, kuriems nereikia iš esmės net raštiškų susitarimų - tai rodo apie patikimumą ir kokybę, kad (LLRA-KŠS. – ELTA) labai atsakingai prisiima atsakomybę už savo žingsnius. Šiandien matau labai aiškų jų tikslą – tai, pirmiausia, yra valstybės interesas", - kalbėjo S. Skvernelis apie partiją, kurios lyderis yra susilaukęs kritikos dėl Georgijaus juostelės dėvėjimo Vilniuje.

Tuo metu kur kas santūriau premjeras atsiliepė apie Tvarkos ir teisingumo partiją, su kuria dar 2016 m. formuojant valdančiąją daugumą žadėjo neturėti jokių koalicinių santykių.

„Partijos pavadinimas ir partija yra pakankamai ilgaamžė ir sena, tačiau pokyčiai, kurie įvykę partijoje, iš esmės irgi yra radikalūs - pasikeitusi yra visa vadovybė, daugybė žmonių. Kaip tie žmonės realiai darbuojasi, kokio yra jų patikimumo, atsakomybės ribos man kol kas sunku spręsti", - sakė premjeras, akcentuodamas, kad „tvarkiečiai“ šalia viso to turi ir papildomų problemų dėl frakcijos tvarumo.

„Tvarka ir teisingumas turi kitokių smulkesnių problemėlių, kaip suprantame, šiandien yra grėsmė apskritai, ar ši politinė jėga Seime turės frakciją. Tai matysime kitą savaitę“, - apibendrino premjeras.
ELTA primena, kad Darbo partijos narys Valentinas Bukauskas pastarąją savaitę pareiškė, kad išeis iš Tvarkos ir teisingumo frakcijos. Tokiu atveju Tvarkos ir teisingumo frakcija netenka reikiamo 7 parlamentarų skaičiaus ir subyra. Kartu galimai subyra ir derybos dėl koalicijos.

„Valstiečiai“, „socialdarbiečiai“, „tvarkiečiai“ ir LLRA-KŠS bando formuoti valdančiąją koaliciją.