„Tai (G. Nausėdos parama – BNS) yra svarbu, bet kalbant apie darbus reikia dar keletos esminių dalykų, tai pirma – turėti stabilią tvirtą koaliciją Seime, po to bus išvestiniai dalykai, nes jei nėra daugumos, nėra prasmės kalbėti apie Vyriausybę“, – antradienį žurnalistams Seime sakė S. Skvernelis.

Išrinktasis prezidentas G. Nausėda antradienį paskelbė manantis, kad premjeras S. Skvernelis turėtų likti pareigose po jo inauguracijos, bet neatmeta ir kitų variantų.

„Manau, kad (S. Skvernelis) turėtų prisiimti atsakomybę už likusius pusantrų metų“, – žurnalistams sakė G. Nausėda.

G. Nausėdos teigimu, jo prioritetas bus Vyriausybės stabilumas.

„Labai tikiuosi, kad jis ir pats dės pastangas, kad liktų Vyriausybės vadovo poste. Tačiau, jei susiklostytų kitokia situacija ir aš matysiu, kad noro dirbti yra per mažai, arba yra kažkokių kitokių tikslų, kurie lemtų, kad Vyriausybė bus laikina arba nestabili, be abejo, tokiai Vyriausybei ar premjerui pritarti aš negalėsiu“, – kalbėjo išrinktasis prezidentas.

„Nepakeičiamų žmonių nebūna ir Lietuvoje tikrai galima rasti ir daugiau kandidatų premjero pozicijai užimti, tačiau pirmasis variantas, pirmasis pasirinkimas būtų tai, kad šita Vyriausybė tęstų tuos darbus, kuriuos yra pradėjusi ir įgyvendintų tuos pažadus“, – sakė G. Nausėda.

S. Skvernelis komentuodamas žurnalistams Seime pažymėjo, jog šiuo metu dirba mažumos Vyriausybė.

„Jos (daugumos – BNS) šiandien nėra net teoriškai, mūsų partneriai, tiek „socialdarbiečiai“, tiek „tvarkiečiai“ pareiškė, kad jie nebėra saistomi susitarimo, todėl šiandien de facto dirba mažumos vyriausybė, turinti 52 Seimo narius, kurie sudaro Valstiečių ir žaliųjų frakciją“, – sakė S. Skvernelis.

Išrinktasis prezidentas G. Nausėda spaudos konferencijoje taip pat sakė, kad aktyviai dalyvaus parenkant ministrus ir reikalaus iš kandidatų reikiamos kvalifikacijos.

Žurnalistų Seime klausiamas, ar sprendimas po Seimo rinkimų Ministrų kabinetą formuoti iš profesionalų nebuvusi klaida, premjeras jį vadino „esminiu lūžiu ir laimėjimu“.

„Tai yra esminis lūžis, esminis laimėjimas, jei reikėtų kartoti, tą patį pakartočiau, nes jei nebūtume to padarę, nebūtų galima kalbėti apie pokyčius valstybėje, kurie įvyko per dvejus su puse metų“, – sakė S. Skvernelis.

Valdantieji „valstiečiai“ dėl koalicijos šiuo metu derasi su „socialdarbiečiais“, „tvarkiečiais“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų frakcijos atstovais.

S. Skvernelis anksčiau yra sakęs, kad atsistatydins iš premjero pareigų, jei nepateks į antrąjį prezidento rinkimų turą, bet paskutiniu metu ėmė kalbėti, kad gali likti poste.