„Jeigu yra pozicija, jie turi turėti galimybę kaip valdančioji dauguma be jokių problemų tą darbotvarkę pasitvirtinti. Bet matome, kad taip nėra“, – sakė politikas.

„Aš manau, kad reikia suprasti, kad opozicija Seime, kaip ir pozicija, yra neišskiriamos ir turi dalyvauti gerbdamos viena kitą“, – pamokančiai pridūrė S. Skvernelis.

Nors opozicija po antradienį vykusio pirmojo Dialogo grupės susitikimo tvirtino toliau liksiantys dirbti atskirai Kovo 11-osisos salėje, S. Skvernelis teigė, kad galbūt kilusį ginčą pavyktų užglaistyti ketvirtadienį. Ekspremjero teigimu, opozicija dar šią savaitę registruos įstatymo projektus, kuriuose bus numatytos konkrečios priemonės, kaip palengvinti rekordinę infliaciją kenčiančių gyventojų dalią.

„Mes tikimės, kad ketvirtadienį jau turėsime konkrečiai užregistruotus įstatymo projektus. Jeigu valdantieji sutiks šių projektų pagrindu pradėti parlamentinę diskusiją komitetuose, tai, be abejo, tai yra viena iš sąlygų grįžti į posėdžių salę“, – sakė S. Skvernelis, užsimindamas, kad ruošiamame projekte siūlymai ir dėl elektros tiekėjo pasirinkimo, ir dėl akcizų, taikomų kurui.

Tuo tarpu civilinės sąjungos ar kiti valdančiųjų inicijuoti projektai, tikino politikas, bent jau jam tikrai nėra tarp reikalavimų.

„Nėra tokio reikalavimo, yra įvardinta pakankamai aptakiai – kad būtų prioritetizuojama. Prioritetas yra ekonominiai ir socialiniai klausimai“, – teigė politikas.

Pirmadienį įvyko pirmasis opozicijos atstovų susitikimas su Seimo pirmininke, siekiant spręsti praėjusią savaitę kilusį valdančiųjų ir opozicijos konfliktą.

Vadinamojoje Dialogo grupėje dalyvavę opozicijai priklausantys politikai teigė, kad pirmajame susitikime veikiau siekta apsikeisti nuomonėmis nei į vieną posėdžių salę sugrąžinti susipykusią opoziciją ir valdančiąją daugumą. Opozicija yra pareiškusi, kad kol valdantieji neįsiklausys į jų reikalavimus, Seimo posėdžių boikotas bus tęsiamas toliau.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją