Nepaisant to, Skirmantas Malinauskas kėlė klausimą, ar atsiras kandidatų, kurie ryšis į ministro postą ateiti trumpam laikotarpiui.

„Ministras pirmininkas tikrai ieškos kito kandidato. Tik klausimas, kas dabar ryšis ateiti šešiems mėnesiams. Ir dar daugiau, kai yra suformuota tokia praktika, kai labai sunku suprasti, kokie gi kriterijai atitiktų prezidento reikalavimus“, – LRT laidoje „Dienos tema“ sakė S. Malinauskas.

Pasak S. Malinausko, L. Savickui premjero komandoje gali būti skirta kita pozicija, pavyzdžiui, Vyriausybės vicekanclerio, jei dabartinis vicekancleris Deividas Matulionis paliktų savo pareigas.

„Jūs turbūt matote, kad yra pasikeitimų ministro pirmininko politinėje komandoje ir natūralu, kad tam tikri atsilaisvinę postai turės būti užimti specialistų“, – sakė S. Malinauskas.

„Vienas pavyzdys galėtų būti, tai yra Deividas Matulionis, kuris gali tapti ambasadoriumi prie NATO. Šiuo metu jis eina vicekanclerio pareigas. Galbūt apie tai buvo kalbėta, galbūt ne apie tai, bet tokių pozicijų yra“, – pridūrė jis.

Prezidentas Gitanas Nausėda sakė, kad 29 metų L. Savicko kandidatūrą atmetė, nes „jis dar nėra įrodęs, kad galės greitai įgyvendinti reikšmingus pokyčius“ per laiką iki rinkimų.

Savo ruožtu S. Skvernelis prezidento sprendimą vadino atsaku į susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus istoriją.

Ekonomikos ir inovacijų ministro pareigos laisvos nuo pernai gruodžio, kai buvęs ministras Virginijus Sinkevičius pradėjo eiti aplinkos eurokomisaro pareigas.