Komisijos narys Virgilijus Poderys sakė nesuprantantis, kurioje vietoje galima buvo įsižeisti.

„Nemalkime tuščiai. Kaip jūs manote, kolegos, žmogiškai, kuris išsireiškimas iš tų 3 ar 2 gali įžeisti normalios psichikos arba tą vidutinį Lietuvos gyventoją?“, – klausė V. Poderys.

Antanas Matulas siūlė tyrimą pradėti, nes reikia įsigilinti į detales. Jis atkreipė dėmesį, kad A. Tapinas pateikia įrodymų, kad jo reputacijai poveikis padarytas. Tiesa, jis sakė ir kad kreipimesi yra „perspaustų“ dalykų, pavyzdžiui, rekomendacija komisijai kreiptis į prokuratūrą.

Kazys Starkevičius taip pat sakė, kad tyrimą pradėti reikėtų.

„Įdomus kreipimasis. Šitame kreipimesi matau šantažą komisijai. Jeigu nepradėsime tyrimo, tai Dieve padėk“, – apibendrino Andrius Palionis.

Nuo balsavimo nusišalino komisijos pirmininkė Rita Tamašunienė, nes taip pageidavo kreipęsis A. Tapinas. Jis taip pat norėjo, kad nusišalintų Aušra Papirtienė, bet ji to nepadarė.

A. Tapinas reikalavo, kad premjeras per 14 dienų nuo viešo visuomenininko kreipimosi viešai jo atsiprašytų ir paneigtų savo ankstesnius žodžius, tačiau S. Skvernelis to nepadarė.

O anksčiau ministras pirmininkas viešai yra kalbėjęs, kad A. Tapinas tampa nebe žurnalistu, o politiku, taip pat – kad visuomenininkas prisideda prie valdžios nuvertimo plano.

A. Tapinas kreipimesi reikalavo, kad S. Skvernelis viešai atsiprašytų tokiu tekstu:

„Aš, ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, 2018 metų gruodžio 6 dieną Seimo Liberalų frakcijos posėdyje paskelbiau tikrovės neatitinkančią, žurnalisto Andriaus Tapino garbę ir orumą žeminančią informaciją: „(Dabar, kas vyks sekmadienį, nesuprantu kodėl mitingas kažkoks ar ten akcija, bet organizuoja ne profsąjungos, organizuoja ponas Tapinas, kuris dabar tampa politiku, nebe žurnalistu. Profesinės sąjungos yra įtrauktos į politiką. Tiesiog, jeigu tokio chaoso tikslas yra pakeisti šalyje teisėtai išrinktą valdžią, tai tą tikslą reikėtų ir įvardinti“.

Neturiu duomenų, kad ponas Andrius Tapinas turėjo tikslą savo veiksmais pakeisti šalyje teisėtai išrinktą valdžią.

Neturiu duomenų, kad ponas Andrius Tapinas vykdo politinę veiklą

Neturiu duomenų, kad ponas Andrius Tapinas buvo gruodžio 9 dienos protesto mitingo organizatorius.

Atsiprašau gerbiamo žurnalisto Andriaus Tapino už šias mano prasimanytas ir, siekiant mano asmeninių politinių tikslų, metant niekuo nepagrįstus kaltinimus ir nepaisant dialogo demokratijos principų, paskelbtas žinias, kuriomis siekiau sumenkinti, paniekinti, pažeminti ir pakirsti pasitikėjimą juo, neva jis padarė sunkų ar labai sunkų nusikaltimą.“.

Šis klausimas turėjo būti svarstomas dar praėjusią savaitę vykusiame Seimo etikos ir procedūrų komisijoje, bet į jį nesusirinko reikiamas kiekis narių, t. y. nebuvo kvorumo.