Praėjusią savaitę jis pasitraukė iš Visuomenės informavimo grupės vadovo, bei premjero patarėjo pareigų. S. Malinauskas ketvirtadienį feisbuke rašė, kad kalbos apie Seimo darbo stabdymą yra visiškas nesusipratimas.

„Kalbos apie Seimo darbo stabdymą yra visiškas nesusipratimas. Tokiu principu vadovaujantis būtų galima stabdyti visų įstaigų, kuriuose dirba virš 100 žmonių, darbą – ligoninių, poliklinikų, policijos, ugniagesių gelbėtojų, žiniasklaidos priemonių, jūrų ir oro uostų, savivaldybių administracijų, teismų ir t.t. Juk būtent krizės akivaizdoje valdžia turi dirbti ypatingai efektyviai.

Konkrečiai Seimas dabar atidėjęs visus kitus dalykus galėtų spręsti tas problemas, kurios išryškėjo paskelbus ekstremalią situaciją“, – feisbuke savo pasiūlymu dalijosi S. Malinauskas.

Jis kritikavo „kai kurių asmenų norą pasipelnyti iš žmonių baimės“.

„Tai ir kai kurių asmenų noras pasipelnyti iš žmonių baimės, ir papildoma atsakomybės darbdaviams, jei jų darbuotojai grįžta iš viruso židinių ir nėra tinkamai registruojami bei jiems nenurodoma laikytis karantino sąlygų, ir papildomi įgaliojimai institucijoms, ten kur jų aiškiai trūksta.

Negali būti pasakymo, kad „nors ir ekstremali situacija, nors ir tikrai reikia, bet teisės aktai to nenumato“. Čia Seimas kaip tik ir galėtų padėti, nes situacija yra nauja, daug kur kuriami precendentai, kuriais remsimės ir ateityje“, – feisbuke rašė S. Malinauskas.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, Lietuvoje šiuo metu dėl koronaviruso ištirtas 321 mėginys, nustatyti trys užsikrėtimo atvejai. Visi jie – įvežtiniai. Šiaulietė ir du kauniečiai koronaviruso užsikrėtė viešėdami Šiaurės Italijoje.