Naktį apie 1 valandą, dviračiu iki Upės gatvės atvažiavo 39 metų vyras ir pradėjo rašyti ant gatvės.

Vietoje apsilankęs LNK žurnalistas stebėjosi, kaip premjero S. Skvernelio apsauga galėjo vyrą pamatyti tarp medžių.

Sulaikiusi terliotoją S. Skvernelio apsauga jį perdavė iškviestai policijai, pareigūnai vyrą pristatė į komisariatą. Čia paaiškėjo, kad vyras ne šiaip koks vandalas, o buvęs aukštų pareigūnų patarėjas.

Gediminas Vaitkevičius studijavo Oksfordo universitete, buvo prezidentės D. Grybauskaitės, paskui susisiekimo ministro R. Masiulo patarėjas.

S. Skvernelis apie įžeidžiančius užrašus gatvėje sužinojo iš apsaugos. Kalbėti apie tai premjeras nėra linkęs.

„Tai jau dabar policijos klausinėkite“, – praeidamas žurnalistams Seime sakė premjeras.

„Žinoma (žinau, aut. p.), manau, kad tai yra įstatymų pažeidimai“, – nedaugiažodžiavo ministras pirmininkas.

Dėl aprašinėtos S. Skvernelio gyvenamos gatvės sulaikytas G. Vaitkevičius policijoje išbuvo kelias valandas. Paskui buvo paleistas namo. Policija iš karto negalėjo nuspręsti, kokią atsakomybę taikyti buvusiam D. Grybauskaitės ir R. Masiulio patarėjui.

Vilniaus rajono policijos viršininkas Arvydas Sinis LNK žinioms sakė, kad šiuo metu įvykio aplinkybės yra tikslinamos.

„Tikslinamos aplinkybės, tam mes turime iki 10 dienų. Ir po to bus priimtas procesinis sprendimas – arba pradėtas ikiteisminis tyrimas, arba atsisakyta pradėti jį. Ir atitinkamai atsisakius pradėti ikiteisminį tyrimą, asmuo gali būti patrauktas administracinėn atsakomybėn“, – tikino jis.

Dėl išterliotos gatvės iš pat ryto buvo kreiptasi į reikiamus specialistus, pastarieji kaip įmanydami stengėsi užrašus nuvalyti. Tačiau tai nebuvo taip paprasta, įskaityti, kas buvo parašyta, vis dar įmanoma.