„Konkurencija yra labai geras dalykas. Nėra normalu, kada jau po pirmojo turo yra aiški dauguma ir meras“, – žurnalistams sekmadienį sakė politikas.

Pasak jo, nėra gerai, kad kai kuriose Lietuvos savivaldybėse valdžiai suformuoti neprireiks koalicijų, nes daugumą tarybos narių sudarys vienos politinės jėgos atstovai.

„Neramina tai, kad mes turime apie 20 savivaldybių, kuriose, jei gerai prisimenu, nereikės net valdančiosios koalicijos. Tai demokratijai blogas ženklas. Su naujais įgaliojimais meras gauna absoliučius įgaliojimus. O jei dar absoliuti dauguma taryboje... Tendencijos nėra geros“, – sakė politikas.

„Kada tau nereikia su niekuo tartis, nereikia ieškoti kompromiso, nereikia derinti pozicijų... Tai iki mini diktatūros yra labai nedidelis žingsnis“, – pridūrė S. Skvernelis.

Savo balsą Vilniaus rajono mero rinkimuose atidavęs politikas taip pat apgailestavo, kad savivaldos rinkimų aktyvumas Lietuvoje nėra aukštas.

„Nėra geras aktyvumas pas mus rinkimuose. Tokiu atveju žmonės patys lieka kalti, kad neatėjo balsuoti, tada atėję į rinkimus jiems išrenka valdžią“, – teigė parlamentaras ir neslėpė, kad pačiam nebuvo sunku apsispręsti už ką atiduoti balsą.

„Aš buvau apsisprendęs iš anksto ir nelabai buvo ką čia galvoti. Tikiuosi, kad ta kokybė, kuri priklauso Lietuvos gyventojams ne tik mieste, bet ir kaime ar rajone ateis“, – sakė S. Skvernelis.

ELTA primena, kad sekmadienį Lietuvoje vyksta antrasis savivaldybių merų rinkimų turas. Balsavimas rinkimų apylinkėse vyksta nuo 7 iki 20 valandos.

Iš viso antrame rinkimų ture teisę balsuoti turi daugiau kaip 1 mln. 422 tūkst. rinkėjų iš 34 rinkimų apygardų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)