Politiko teigimu, jo žiniomis, M. Skuodis tai pasakė Laisvės partijos vadovei Aušrinei Armonaitei.

„Jis tokį patvirtintiną yra išreiškęs, mano žiniomis, partijos pirmininkei“, – sakė politikas.

V. Mitalas dar pridūrė, jog šią problemą turi spręsti visa Vyriausybė.

„Kadangi situacija yra itin komplikuota, susijusi su keletu sričių, tai kaip užtikrinti, kad kalio trąšos per Lietuvą neriedėtų, sprendimą turi priimti Vyriausybė kolegialiai“, – Delfi sakė V. Mitalas.

Pirmasis apie tai pranešė naujienų portalas lrt.lt.

Delfi primena, jog apie nusiteikimą trauktis iš ministro pareigų ketvirtadienį pareiškė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Valdančiųjų konservatorių lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako esąs pasiruošęs trauktis, tęsiantis baltarusiškų trąšų tranzitui per Lietuvą, nepaisant įsigaliojusių JAV sankcijų Baltarusijos įmonei „Belaruskalij“.

„Šiandien premjerei, iš tiesų vakar vakare aš pasakiau, kad pasiruošęs trauktis, ir laukiu premjerės sprendimo“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis.

„Aš suprantu reputacinę žalą Lietuvai“, – pažymėjo Lietuvos diplomatijos vadovas.

Trečiadienį įsigaliojus amerikiečių sankcijoms „Belaruskalij“, per Lietuvą toliau vyksta šios įmonės gaminamų trąšų tranzitas.

„Lietuvos geležinkeliai“ pranešė, kad lapkritį „Belaruskalij“ atliko avansinį mokėjimą bendrovei už paslaugas, o šių lėšų gali pakakti pervežimams gruodį ir daliai sausio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)