„Vyresnio amžiaus žmonių aktyvumas yra labai svarbus. Siekiame, kad visuomenė būtų pilietiška, o tie, kas nori dirbti, mokytis, savanoriauti ir sulaukę vyresnio amžiaus, galėtų tai daryti. Yra daug aktyvių žmonių, kurie ir būdami pensininkais nori bendrauti, pažinti, gyventi sveikai ir aktyviai. Kasmet rengdami šį projektų atrankos konkursą, padedame šiems žmonėms būti veikliems“, – sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Komisija, įvertinusi paraiškas, finansavimą skyrė Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijai, Medardo Čoboto Trečiojo amžiaus universitetui, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių bendrijai, Lietuvos pensininkų sąjungai „Bočiai“, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungai, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijai. Iš viso paskirstyta 69 tūkst. eurų.

Projektuose iškeltiems tikslams pasiekti numatytos veiklos – skatinančios kultūrinę, švietėjišką ir socialinę vyresnio amžiaus žmonių veiklą, įtraukiant juos ne tik į vietinių bendruomenių ir savivaldos veiklą, bet ir į tarptautines humanitarines organizacijas bei visuomeninę savanorišką veiklą. Be to, numatytas bendradarbiavimo ir savitarpio pagalbos aktyvinimas, fizinio aktyvumo ir sveiko gyvenimo būdo propagavimas, mokymasis visą gyvenimą. Taip pat veiklos, skatinančios išlikti aktyviems darbo rinkoje bei versle, laužant senus stereotipus, formuojant teigiamą požiūrį į vyresnio amžiaus žmones.