Sykiu sklinda vis garsesnės kalbos apie tai, kad V. Mazuronis gali tapti naujuoju Darbo partijos pirmininku. Europarlamentaras neslepia, kad Darbo partijos vairą neseniai susigrąžinęs Viktoras Uspaskichas su juo kalbėjo apie galimą bendrą politinę ateitį, to neneigia ir V. Uspaskichas. Be to, V. Mazuronis deklaruoja paramą Darbo partijos įkūrėjui dėl juodosios buhalterijos bylos.

Kalbos su liberalais beveik nevyksta

Savo pavardžių neminėti prašę įtakingi liberalai DELFI patvirtino, kad V. Mazuronio atėjimas į šią partiją atrodo menkai tikėtinas. Esą partija formaliai laiko atviras duris vyresniajam iš Mazuronių, tačiau jis pats jau maždaug mėnesį neina į aktyvų kontaktą su partijos vadovybe.

Be to, tarp kai kurių liberalų ir V. Mazoronio esama trinčių. Vieni primena nesenus esą populistinius sprendimus, kuriuos V. Mazuronis darė dar dirbdamas aplinkos ministru, kitų nuoskaudos siekia daugiau nei dešimtmetį. Mat „laisvuoju agentu“ tapęs politikas buvo vienas iš architektų, kurie statė „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pamatus, kai Rolandas Paksas su bendražygiais nutarė pasitraukti iš buvusios Liberalų sąjungos.

Liberalų lyderis Eligijus Masiulis DELFI teigė, esą partijos durys V. Mazuroniui lieka atviros. Vis dėlto politikas neslepia, kad pastaruoju metu pokalbiai su europarlamentaru nėra itin dažni.

„V. Mazuronis yra brandus politikas, savarankiškai priimantis sprendimus. Pasiūlymas Valentinui tapti Liberalų sąjūdžio komandos nariu buvo suformuluotas iškart po to, kai jis pasitraukė iš „Tvarkos ir teisingumo“. Nematome poreikio kasdien trukdyti žmogų ir vis priminti apie tai. Jeigu Valentinas apsispręstų pats gilinti mūsų diskusiją, mes pasiruošę tai daryti“, - kalbėjo E. Masiulis.

Liberalų lyderis neslepia, jog partija aktyvių priemonių ar „blizgučių siūlymo“ nesiims ir lauks paties V. Mazuronio žingsnių. „Dar taip nebuvo, kad kažkaip nebūtų, kaip sakė šaunusis kareivis Šveikas“, - sakė E. Masiulis.

Pasak jo, partijos durys V. Mazuroniui lieka atviros. „Tiktai už kaklaraiščio netempiame per slenkstį“, - pridūrė politikas.

Eligijus Masiulis

V. Mazuronis: liberalams užteks „vieno iš giminės“

Paprašytas pakomentuoti, kokioje stadijoje yra jo ir Liberalų sąjūdžio dialogas, V. Mazuronis DELFI teigė kalbantis ne su viena partija.

„Bet kol kas nei realių apsisprendimų, nei realių kalbų nėra. (…) Neforsuoju įvykių – ir aš neforsuoju, ir kitos pusės“, - sakė europarlamentaras.

Politikas pusiau juokais užsiminė, jog Liberalų sąjūdžiui turėtų pakakti ir vieno Mazuronio. „Užtenka liberalams ir vieno iš giminės. Paskui negeros mintys gali kilti liberalams“, - geros nuotaikos neslėpė pašnekovas.

Flirtas su Darbo partija? V. Uspaskichui palaikymą jau parodė

DELFI šaltinių Seime teigimu, pastaruoju metu V. Mazuronis gana aktyviai bendrauja su V. Uspaskichu. Esą europarlamentarui netgi siūloma tapti nauju Darbo partijos pirmininku.

Pats V. Mazuronis neslepia kalbėjęs su Darbo partijos patriarchu, bet tikina, esą jam nebuvo siūloma tapti „darbiečių“ lyderiu.

„Ne, apie jokius postus kalbų nėra“, - sakė europarlamentaras.

Apie ką kalbėjo su V. Uspaskichu, pašnekovas nedetalizavo. „Tai aš su visais gi šnekuosi. Kaip gali nešnekėti, jeigu vienu lėktuvu skrendam vos ne kas savaitę?“ - teigė V. Mazuronis.

Paklaustas, kaip balsavo, kai Europos Parlamentas naikino V. Uspaskicho teisinę neliečiamybę, pašnekovas patvirtino palaikęs „darbiečių“ lyderio poziciją.

„Aš susilaikiau. Todėl, kad šitoje visoje V. Uspaskicho istorijoje tam tikrą politinį pėdsaką ar politinę dedamąją aš asmeniškai įžiūriu“, - neslėpė V. Mazuronis.

Viktoras Uspaskichas, Valdemaras Tomaševskis ir Valentinas Mazuronis

V. Uspaskichas: spręsiu ne aš

Savo ruožtu, V. Uspaskichas DELFI teigė, esą sprendimus dėl partijos vadovybės priims ne jis vienas.

„Pasiūlyti jam vairą galės tik (partijos – DELFI) taryba. O patikėti vairą galės tik suvažiavimas“, - klausiamas apie pokalbius su V. Mazuroniu teigė Darbo partijos įkūrėjas.

Politiko teigimu, apie galimą V. Mazuronio ateitį Darbo partijoje jiedu kalbėjosi „tik bendromis frazėmis“. „Kol kas buvo tik tokiame lygyje. Ar idėjos priimtinos, ar nepriimtinos. Ar norima jas įgyvendinti – ar ne“, - teigė V. Uspaskichas.