Čikagoje besislapstančios N. Venckienės ir Lietuvoje likusio jos vyro advokato  A.Venckaus prašymą nutraukti judviejų santuoką Kauno apylinkės teismas gavo pernai gruodžio pabaigoje. Teismo data dar nepaskirta, skelbia lrytas.lt.

Pranešama, jog Venckai juos prašo išskirti bendru susitarimu, todėl, jei abu sutuoktiniai neturi vienas kitam pretenzijų dėl vaiko auklėjimo ar bendro turto padalijimo, jų prašymas gali būti išnagrinėtas šalims nedalyvaujant.

Palikusi šeimą, slapstosi Čikagoje

Mažiau nei prieš mėnesį DELFI skelbė, jog N. Venckienė pastebėta Čikagoje. DELFI iš parduotuvės šiaurinės Čikagos rajone „Chrystal Lake“ gavo nuotraukas, kuriose gruodžio 17 d. N. Venckienė užfiksuota neskubėdama apsipirkinėjanti maisto prekių parduotuvėje. Apie tai žmonės informavo Lietuvos ambasadą Vašingtone. 

Neliečiamybės netekusi N. Venckienė su savimi iš Lietuvos išsivežė ir sūnų, jis išbrauktas iš Garliavos mokyklos moksleivių sąrašų. Mokykloje vaikinas nesirodo nuo balandžio 9 d.

DELFI primena, jog dėl posėdžių nelankymo Seime vyksta diskusijos apkaltos N. Venckienei klausimu. 

Seimo laikinoji komisija yra nusprendusi, kad yra pagrindas pradėti apkaltos procedūrą posėdžių nelankančiai parlamentarei.

Kad procedūra būtų pradėta, šiai komisijos išvadai paprasta balsų dauguma turi pritarti Seimas.

Apkaltą N.Venckienei inicijavo opozicinis Liberalų sąjūdis, argumentuodamas, kad ji praleido daugiau kaip 50 plenarinių posėdžių, kuriuose buvo numatytas balsavimas, taip pat nedalyvavo Seimo struktūrinių padalinių posėdžiuose.

Pasak apkaltos iniciatorių, neatlikdama savo kaip Seimo narės pareigų N.Venckienė „šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė duotą Seimo nario priesaiką“.

N.Venckienė Seime nebesirodo nuo balandžio, kai parlamentas panaikino jos teisinę neliečiamybę. Policija yra paskelbusi politikės paiešką, teisinės pagalbos prašymai išsiųsti į JAV.

Šiaulių apygardos prokuratūra siekia N.Venckienę apklausti. Prokurorai pernai spalį jai pateikė įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Įtariama, kad N. Venckienė prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.