Priešingu atveju baudos grės ne tik prekeiviams, bet ir administracijai. Taip pat Seime skinasi kelią draudimas rūkyti balkonuose.

Seimas svarstys siūlymą asmenims iki aštuoniolikos metų uždrausti rūkyti ir vartoti tabako gaminius bei jų turėti. Taip pat siūloma neleisti rukyti daugiabučių namų balkonuose, terasose, pro daugiabučių namų langus. Tačiau šio siūlymo nepalaiko Vyriausybė.

Anot Sveikatos apsaugos ministerijos, šį draudimą būtų sunku įgyvendinti. Esą sunku būtų užfiksuoti pažeidėją ir nustatyti jo tapatybę, nes tiriant administracinės teisės pažeidimus į privačias patalpas patekti negali nei policijos pareigūnai, nei savivaldybių darbuotojai. Dabar rūkyti draudžiama tik bendro naudojimo patalpose.

Seimas taip pat svarstys siūlymą bausti apie nelegalią prekybą tabako gaminiais ar svaigalais neparanešusius turgaviečių administratorius. Taip siekiama kovoti su kontrabandiniais produktais turgavietėse.

Turgaviečių asociacija piktinasi, kad taip jiems primetama pareigūnų funkcija – esą jie turės tikrinti prekybininkus. Jei turgavietės vadovas nepraneš policijai apie įtarimus, kad prekiaujama kontrabandinėmis cigaretėmis ar alkoholiu, jam grės iki trijų tūkstančių litų bauda.