Bokšte buvusį laikrodį šiaip taip iš vagių atkovojo aplinkinių namų gyventojai, tačiau prieš naujuosius skerdyklos „gyventojus“ ir jie sako esą bejėgiai.

Tualetas šunims

Istoriko Jono Tatorio duomenimis, Liepų gatvėje esanti skerdykla pastatyta 1913-1915 metais pagal architekto Klėmano projektą. Pagrindinis skerdyklos statinys buvo skerdimo cechas su bokšteliu. Šalia esančiuose namuose – Liepų g. 53 ir 55 – gyveno skerdyklos direktorius ir meistrai, buvo įrengta kontora.

Dabar šiuose namuose gyvenantys žmonės mažai ką turi bendro su senąja skerdykla. Nebent tai, kad į griuvėsiais virtusią įmonę atlikti reikalų išveda savo keturkojus augintinius.

Būryje daug merginų

Viskas buvo gerai iki šio rudens. Kol vieną vakarą šunų šeimininkai net su keturkojais draugais sakė pasijutę nesaugiai. Kaip „Klaipėdai“ pasakojo ponas R., jis pastebėjo iš skerdyklos pastato išeinant būrį žmonių.

Vyras sakė pradėjęs juos barti, ko jie čia vaikštą. R. pripažįsta, kad nepažįstamieji jo neužkabino. „Tačiau jie mane provokavo. Jie norėjo, jog aš paleisčiau šunį ar smogčiau, kad galėtų mane pulti“, - įsitikinęs klaipėdietis.

Kiti aplinkinių namų gyventojai sakė taip pat ne kartą skerdyklos teritorijoje matę keistus žmones. Jų buvę apie 30, daugiausia jaunimas. Dėmesį atkreipė faktas, kad būryje buvo daug merginų. Pagal išvaizdą ir elgesį jų vadu turįs būti maždaug 30-35 metų aukštas vyras ilgais juodais plaukais, vilkįs tamsų apsiaustą.

Altorius – ceche

Tik įėjus į buvusį skerdimo cechą, į akis krenta ant sienos išraižytas ir kažkuo ištepliotas didžiulis kryžius. Šalia jo – tipiniai satanistų ženklai: aukštyn kojomis apversta penkiakampė žvaigždė, užrašai „Satan“.

Pastato gilumoje satanistai įsirengė ir savotišką altorių. Ant baltos mūrinės sienos purškiamais dažais išpaišyta aukštyn kojomis apversta žvaigždė, apverstas antraip ir kryžius. Angliškas užrašas „Mirtis visada ateina, tačiau niekada neužknisa“ turėtų reikšti satanistų požiūrį į gyvenimą. Virš šio altoriaus – balta užuolaida apdengta sakykla, po ja – iš šiferio ir įvairių šiukšlių sukrautos krūvos, turbūt „suolai“ pamokslų klausytojams.

Nuodėguliai ir degėsių kvapas išduoda, kad čia taip pat deginami laužai. Laimė, nepaisant legendų apie ekscentriškas satanistų apeigas ir jas baigiančias sekso orgijas, kol kas senojoje skerdykloje gaisro išvengta. Apverstų kryžių, pentagramų ir kitų satanistų simbolių yra visoje skerdyklos teritorijoje: ant pastatų sienų, akmenų.

Nužudė kataliką

Satanistai visada sulaukia dėmesio. Bažnyčia juos kritikuoja už velnio garbinimą, teisėsauga jais domisi dėl nuolat apie smurtą sklindančių kalbų, kurios kartais tampa realybe.

Šių metų balandžio 26 dieną Klaipėdos pakraštyje buvo rastas irstantis vyro lavonas. Teismo medicinos ekspertai atkreipė dėmesį, kad vyro galva ir kaklas buvo žiauriai subadyti peiliu. Jau po poros dienų policijos pareigūnai sulaikė du įtariamuosius, kurie prisipažino nužudę savo draugą ir pareiškė esą satanistai.

Klaipėdiečiai Andrejus A., Viktoras ir Andrejus R. susipažino psichiatrijos ligoninėje, o po kurio laiko susitiko mieste. Andrejus R. ir Viktoras iš pamaldžios katalikiškos šeimos kilusiam savo draugui vis įrodinėjo esą satanistai, Viktoras net venas persipjovė. Tačiau Andrejus A. pamanė, kad jo draugui atsinaujino psichikos liga ir pranešė apie tai Viktoro artimiesiems.

Supykę, kad katalikas ignoruoja satanistus, Andrejus R. ir Viktoras balandžio 17-ąją prigirdė Andrejų A. alumi, išsiviliojo už miesto ir subadė peiliais. Kai žudikai buvo sulaikyti, vieno jų motina pareigūnams prisipažino ir pati bijanti sūnaus. Ypač kai jis rankose laiko peilį.

Pardavinėja sielas

Satanistai niekina Dievą, laiko jį esant silpną. Jie tikina, kad žmonės yra silpnavaliai ir linkę nusidėti, todėl net be ypatingų šėtono pastangų jie keliauja į pragarą, bet ne į dangų.

Valstybės saugumo departamento duomenimis, bene daugiausia satanistų yra Klaipėdoje ir Vilniuje. Vienas pirmųjų visos Lietuvos satanistų susibūrimų užfiksuotas praėjusio dešimtmečio pradžioje. Tąkart tarp Šventosios ir Palangos, nebaigtame statyti pastate, įvyko satanistų suvažiavimas. Tačiau kai netoliese pasirodė praeivių iškviesti policijos pareigūnai, suvažiavimą „delegatai“ buvo priversti nutraukti.

O štai Klaipėdos rajono gyventojas A. pasakojo, jog kartą pas jį užsuko jaunuoliai, siūlydami parduoti sielą. Alkoholio nevengiantis vyras tai priėmė kaip juoką ir iškart sutiko, nes pardavęs sielą jis galėjo nusipirkti „samagono“. Mistiškas sielos pardavimo ritualas ir Satanos kvietimasis kaimo žmogui niūrių minčių tąkart nesukėlė.

VSD domisi brolija

Valstybės saugumo departamento vadovas Mečys Laurinkus spaudai yra pareiškęs, kad viena labiausiai satanizmą propaguojančių organizacijų Lietuvoje yra „Tamsos brolija“. Jos interneto puslapiuose „yra teiginių, kurie skamba kaip raginimai susidoroti su kitų religijų tikinčiaisiais“, - mano VSD vadovas.

Tačiau patys „Tamsos brolijos“ nariai taip nemano. „Mes netarnaujame Šėtonui, kadangi jis neegzistuoja. Šėtonu tegul tiki tie, kas atskilo nuo krikščionybės ir pripažįsta religinių simbolių egzistavimą. O smurtauti visuomenėje paprasčiausiai neapsimoka“, - „Klaipėdai“ teigė Eretiku prisistatęs brolijos narys.

Anot jo, satanistai yra dviejų rūšių: kurie tiki religinių simbolių (Dievo, Šėtono) egzistavimu bei „antireliginiai satanistai – žmonės, pašiepiantys religinę psichologiją, naudodamiesi jos pačios metodais“. Prie pastarųjų save priskiria ir „Tamsos brolija“.