Nuo pirmadienio į Lietuvą taip pat bus galima atvykti iš Europos ekonominės erdvės valstybių, Šveicarijos, Didžiosios Britanijos ir Airijos piliečiams ir jose teisėtai gyvenantiems žmonėms, jeigu toje valstybėje sergamumas koronaviruso infekcija per pastarąsias 14 kalendorinių dienų neviršijo 25 nustatytų koronaviruso atvejų 100 tūkst. gyventojų. Tokių valstybių sąrašą nustatys ir kiekvieną pirmadienį paskelbs valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas.

Grįžusiems iš šių šalių nereikės laikytis 14 dienų izoliacijos. Taip pat izoliacija nebus taikoma, jeigu valstybė, kurioje teisėtai gyvenama, patenka į sąrašą šalių, iš kurių atvykus netaikoma izoliacija.

Pastarasis sąrašas bus sudaromas, atsižvelgiant į Baltijos šalių sutartus kriterijus ir taip pat bus skelbiamas pirmadieniais.

Atvykti galės užsieniečiai, turintys teisę gyventi Lietuvoje, diplomatinio korpuso atstovai, NATO kariai, tarptautinių komercinių vežimų vykdytojai, sveikatos priežiūros specialistai, aukšto meistriškumo sportininkai, menininkai, žurnalistai, taip pat tranzitu per Lietuvos teritoriją vykstantys arba į savo gyvenamosios vietos valstybę grįžtantys žmonės. Tačiau Nacionalinis visuomenės sveikatos centras ir toliau vykdys visų į Lietuvą atvykstančių ir išvykstančių žmonių patikrinimą.

Karantinas Lietuvoje tęsiasi nuo kovo 16 iki birželio 16 dienos.