Duomenys iš 998 apylinkių: Z. Balčytis pakilo į antrąją vietą

Suskaičiavus 998 apylinkių duomenis, antrojoje vietoje įvyko permainos. Z. Balčytis iš antrąjį turą žadančios pozicijos išstūmė A. Paulauską. Ar ilgam – belieka spėlioti.

Z. Balčyčiui duomenis VRK jau pateikusiose apylinkėse teko 16,68 proc. galiojančių biuletenių, A. Paulauskui – 16,50 proc. D. Grybauskaitė išlieka pirma su 42,34 proc.

Duomenys iš 1144 apylinkių: stiprėja D. Grybauskaitės ir Z. Balčyčio pozicijos

Suskaičiuota jau daugiau nei pusė visų apylinkių – 1144. Tačiau šiose apylinkėse gyvenamąją vietą deklaravo tik 14,23 proc. balso teisę turinčių piliečių, taigi iki pusiaukelės balsų skaičiavime dar toli.

O situacija stabili. Beveik neabejotina, kad dėl vietos antrajame ture kovoja tik Z. Balčytis su A. Paulausku, o D. Grybauskaitė, žinoma, viliasi, kad palaikymas jai perkops 50 proc. ir antrojo turo apskritai neprireiks.

Naujausiais duomenimis, D. Grybauskaitei teko 42,96 proc. galiojančių biuletenių, Z. Balčyčiui – 16,46 proc., A. Paulauskui – 15,98 proc.

Duomenys iš 1731 apylinkės

Suskaičiavus duomenis iš 1731 apylinkės, D. Grybauskaitė dar priartėjo prie pergalės: jau 45,10 proc. visų balsų. Antras Z. Balčytis (14,40 proc.), trečias – A. Paulauskas (13,19 proc.).

A. Zuokas jau beveik išlipo iš dugno – jį nuo B. Ropės skiria tik 0,05 procentinio punkto.

Duomenys iš 1805 apylinkių: antras turas – iš esmės garantuotas

Suskaičiavus 1805 apylinkių duomenis, nuo antrojo turo D. Grybauskaitę išgelbėtų nebent fantastiškas palaikymas tose apylinkėse, kurių balsai dar nesuskaičiuoti.

Šiuo metu už D. Grybauskaitę yra balsavę 45,34 proc. rinkėjų, už Z. Balčytį – 14,23, už A. Paulauską – 12,91 proc. Vienintelė ryški permaina lentelėje – iš paskutinės vietos išlipęs Vilniaus meras A. Zuokas, pirmą vietą nuo galo užleidęs kolegai merui B. Ropei.

Duomenys iš 1899 apylinkių

Dar nesuskaičiuoti balsai iš kiek daugiau nei šimto apylinkių. Antrasis turas garantuotas, jo dalyviai taip pat atrodo aiškūs: D. Grybauskaitė (45,31 proc. balsų) ir Z. Balčytis (13,96 proc.).

Likusios pozicijos nekinta, o A. Paulauskas lieka per porą žingsnių nuo antrojo turo – „darbietį“ palaiko 12,55 proc. rinkėjų, kurių balsai jau suskaičiuoti.

Balsų skaičiavimas beveik baigtas

VRK skelbia duomenis jau iš 1970 apylinkių, liko tik 34. D. Grybauskaitės pozicijos dar pagerėjo, bet be jokių pergalės prošvaisčių – iki 45,75 proc. balsų. Z. Balčytis antrojo turo niekam neatiduos – 13,74 proc. balsų. A. Paulauskas už antrojo turo borto lieka su pakankamai solidžiu skaičiumi – 12,21 proc.

Paskutiniai skaičiai nieko nekeičia

Apie 2 val. nakties VRK dar neturėjo duomenų iš maždaug dviejų dešimčių apylinkių. Tačiau šie skaičiai jau nieko nepakeis. Į antrąjį turą keliauja D. Grybauskaitė (45,79 proc. balsų) ir Z. Balčytis (13,72 proc.). Toliau – A. Paulauskas, N. Puteikis, V. Tomaševskis, A. Zuokas ir B. Ropė. Rinkėjų aktyvumas perkopė 52 proc.

Užsienio rinkėjai kol kas daugiausiai balsavo už D.Grybauskaitę

Užsienio rinkėjai prezidento rinkimuose kol kas daugiausiai balsavo už dabartinę šalies vadovę Dalią Grybauskaitę, dar nėra didžiausias išeivių bendruomenes turinčių valstybių duomenų.

D.Grybauskaitei savo balsą atidavė 71,07 proc. diplomatinėse atstovybėse balsavusių rinkėjų, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) skelbiami duomenys. VRK jau pasiekė daugelio diplomatinių atstovybių duomenys, iš didesniųjų diasporų trūksta Jungtinės Karalystės, Norvegijos, kai kurių JAV bei Kanados atstovybių balsų.

Antras užsienyje - Vilniaus meras Artūras Zuokas su 7,06 proc. balsų. Socialdemokratas Zigmantas Balčytis gavo 6,7 proc. balsų, nepriklausomas kandidatas Naglis Puteikis - 5,71 proc., Darbo partijos kandidatas Artūras Paulauskas - 5,19 proc. balsų.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis Valdemaras Tomaševskis užsienyje gavo 2,08 proc., Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Ignalinos meras Bronis Ropė - 1,66 proc. balsų.

Z. Vaigauskas: D. Grybauskaitės rezultatas linkęs augti

Prezidento rinkimuose pirmaujančios Dalios Grybauskaitės gautų balsų skaičius yra linkęs augti, teigia Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

23 val. vykusioje spaudos konferencijoje Z. Vaigauskas pranešė apie suskaičiuotus ir gautus 20 proc. rinkėjų balsų. VRK taip pat buvo gavusi rezultatus iš kai kurių Lietuvos ambasadų ir konsulinių įstaigų.

„Pagal turimus rezultatus pirmauja D. Grybauskaitė, ji turi 43 proc. Mes pastebime tendenciją, kad jos balsų skaičius procentais didėja prisijungiant didžiosioms rinkimų apylinkėms", - sakė VRK pirmininkas.

Antrąją vietą, aplenkęs „darbietį" Artūrą Paulauską ir surinkęs 15,68 proc. balsų, išankstiniais duomenimis, užima socialdemokratas Zigmantas Balčytis. A. Paulauskas nuo jo atsilieka nežymiai - kandidatas yra surinkęs 14,72 proc. balsų.

„Pagal turimus rezultatus pastebime, gaunant juos iš apylinkių, atotrūkis tarp šių dviejų kandidatų didėja", - pažymėjo Z. Vaigauskas.

VRK patvirtina, kad rinkėjų aktyvumas neabejotinai viršijo 50 proc.

Kol kas balsavimo rezultatus visiškai suskaičiavo ir VRK pateikė tik viena - Visagino miesto savivaldybė.