Kaip skelbiama pranešime žiniasklaidai, pirmąjį gavėnios sekmadienį – vasario 26 dieną – Ukrainai aukoti kviečia ir vyskupai, visose šalies bažnyčiose. Daiktai pagal sąrašą, skelbiamą caritas.lt, bus renkami vasario 27, 28 ir kovo 1 dienomis didžiuosiuose Lietuvos miestuose, miesteliuose, parapijose.

Žmonių prašoma paaukoti negendančių maisto produktų, šiltų užklotų, šiltų kojinių vaikams ir suaugusiems, šiltų vaikiškų batų, įvairių higienos prekių, sauskelnių vaikams, o taip pat elektronikos prekių – prožektorių, išorinių baterijų.

Organizacija kviečia aukoti tik naujus arba itin geros kokybės daiktus ir priemones. Dėl žmonių saugumo maisto produktai bus priimami tik nepažeistose pakuotėse. Iš anksto dėkojame už supratingumą ir pasidalijimą šia informacija su artimaisiais ar draugais.

Tarp pagalbos gavėjų ar laukiančių paramos – ir moterys, patyrusios smurtą, sunkiai sergantys, neįgalūs, vieniši, nedarbingi žmonės, gausios šeimos, kurioms išgyventi karo sąlygoms – didžiulis iššūkis. Daugybė likusiųjų be maitintojų, kurie gina šalį, daugybė per šiuos metus netekusių artimųjų ir visko, ką buvo užgyvenę.

Surinkti daiktai ir maisto produktai bus gabenami į Ukrainą kovo pradžioje, o bažnyčiose per pirmo Gavėnios sekmadienio rinkliavą ar po Mišių surinktos lėšos bei Lietuvos žmonių, įmonių pervestos lėšos – bus skirtos Ukrainos pagalbos projektams.

Nuo karo pradžios Ukrainoje Lietuvos Caritas įgyvendino 4 paramos rinkimo akcijas Ukrainoje likusiems žmonėms ir vieną – bėgantiems nuo karo ir prieglobstį radusiems Moldovoje.

Iš viso per Lietuvos Caritą surinkta 830 tūkst. eurų paramos, taip pat išvežta 16 paramos krovinių (vilkikų) į Ukrainą, kurių vertė virš 400 tūkst. eurų. Nuolatinė pagalba karo pabėgėliams Lietuvoje per Caritas organizacijos tinklą teikiama 33-ose mūsų šalies savivaldybėse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją