„Gaisras yra lokalizuotas, ugnis nesiplečia. Gaisro atsinaujinimo galimybė yra arti nulio. Situacija suvaldyta. Didžiausia problema, kad labai dideliame plote yra nukritusios betoninės lubos, kurios yra prispaudusios kelių metrų smilkstančių padangų sluoksnį. Šiuo atveju nėra atviro gaisro židinio, tačiau smilkimas gali vykti pakankamai ilgą laiką“, – LRT radijui sakė S. Greičius.

PAGD vadovas teigia, kad įvesti sunkiąją techniką luboms patraukti dar nepavyko. Pasak jo, padėtį sunkina po pastatu esantys rūsiai bei įvairūs pastato konstrukcijų pažeidimai.

„Kada viskas pasibaigs priklausys, kaip greitai pavyks tas plokštes nuimti nuo viršaus. Sunkina padėtį tai, kad po pastatu yra rūsiai. Taip pat pastatas yra apgriuvęs ir konstrukcijos yra pažeistos, o tas apsunkina įvesti sunkiąją techniką. Šiuo metu padėtis yra stabilizuota ir jau gali įeiti statybų ekspertai, kurie teikia rekomendacijas, kurias kolonas galima griauti, kad būtų galima įvesti sunkiąją techniką. Jeigu tai pavyks padaryti, darbai sparčiai pajudės (...) Visas gaisro gesinimo sudėtingumas, tai, kad jis vyksta didelio pastato viduryje ir patekimas į jį labai apsunkintas“, – teigė jis.

Spalio 16-osios naktį Alytaus miesto padangų perdirbimo įmonėje UAB „Ekologistika“ kilo didžiulis gaisras. Degė apie 2 tūkst. kvadratinių metrų ploto sandėliai, kuriuose laikomos naudotos padangos. Gaisrą gesino ugniagesių pajėgos iš Alytaus, Kauno, Lazdijų, Vilniaus, Varėnos ir Marijampolės. Alytuje ir Alytaus rajone dėl didelio oro užterštumo pavojingomis medžiagomis, kurios gali netgi sukelti vėžį, paskelbta ekstremali situacija. Kai kuriose vietovėse kietųjų dalelių koncentracija trigubai viršija leistiną normą. Preliminariais skaičiavimais, gaisro padaryta žala gamtai gali siekti daugiau nei 5 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)