PAGD direktorius Saulius Greičius patvirtino, kad „Ekologistikos“ įmonėje priešgaisrinė priežiūra nebuvo vykdoma.

„Ekologistikos įmonėje priešgaisrinės priežiūros funkcija nebuvo vykdyta. Įvykio likvidavimo plano šioje įmonėje nebuvo sudaryta. Dėl šito vyksta ikiteisminis tyrimas, tik jam pasibaigus bus galima į šiuos klausimus atsakyti. (...) Jei laiku suveikia priešgaisrinė signalizacija, tai tokiu atveju tiek pats gaisro gesinimas baigiasi pakankamai greitai. Šią situaciją apsunkino tai, kad gaisras buvo pastebėtas tada, kai atvykus jau pradėjo griūti stogo konstrukcijos“, – sakė S. Greičius.

Paklaustas, ar spalio 16 d., įvykus gaisrui, PAGD direktorius šventė Boso dieną, jis teigė, kad net nebuvo prisėdęs prie šventinio stalo.
„Net prisėsta nebuvo prie stalo. Ar darbuotojai pasveikino mane su boso diena, tai atsakymas – taip. Jei paklausite, ar buvau prisėdęs prie stalo, tai atsakymas būtų ne“, – teigė S. Greičius.

PAGD direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Kanapickas teigė, kad PAGD vadovams nebuvo būtinybės vykti į gaisravietę.

„Pačiam įvykiui vadovavo didžiulę patirtį turintys žmonės. Tikrai nebuvo poreikio keisti pačius vadovus dėl jų vienokių ar kitokių gebėjimų. Situaciją matėme kas minutę. Visi priimti sprendimai, lemiantys padarinių išplitimą, buvo teisingi“, – sakė M. Kanapickas.

Darbo grupės vadovas Giedrius Sakalinskas teigė, kad bus siūloma tobulinti vidaus teisės aktus.

„Žiūrėdami sistemingai matome, kad vidaus teisės aktai yra šiek tiek taisytini, siūlome patikslinti teisės aktus, kurie leistų teisingiau sutelkti pajėgas, vadovauti incidentų metu, vykdyti koordinavimą ir aprūpinimą“, – sakė G. Sakalinskas.

Siūloma tobulinti gelbėjimo darbų organizavimo nuostatus, pajėgų sutelkimo metodiką, kuro aprūpinimo tvarką, technikos eksploatavimo nuostatus bei dirbančiųjų gaisravietėje aprūpinimą maistu.

„Matome būtinybę stiprinti parengtį, fizinį, psichologinį parengimą“, – teigė jis.

Taip pat bus siūloma svarstyti ugniagesių darbo režimo klausimus, atnaujinti atskiros naudojamos įrangos unifikavimą.

„Išreiškėme poreikį papildomai aprūpinti mūsų pajėgas putokšliu, kuris tenkintų aplinkosauginius reikalavimus, kurį būtų galima pakankamai aktyviai naudoti viename ar kitame incidente“, – sakė G. Sakalinskas.
Darbo grupės vadovo teigimu, būtina tobulinti strateginę komunikaciją, užtikrinti informacijos pateikimą viešosios informacijos rengėjams.
Apie gaisrą padangų perdirbimo įmonėje skubios pagalbos telefonu buvo pranešta spalio 16 d. 2.57 val. Pirmosios pajėgos į gaisro vietą atvyko 3.07 val. Gaisras jau buvo apėmęs per 2 tūkst. kv. m plotą.
Gaisro gesinimas truko 10 parų.