„Teismas, išnagrinėjęs bylą, (...) nusprendė J. Grabnickienę pripažinti kalta padarius nusikalstamas veikas ir nuteisti ją laisvės atėmimu trejiems metams, tačiau bausmės vykdymą atidėti dvejiems metams“, – paskelbė teisėjas Virginijus Kalkauskas.

Skandalas dėl raminamaisiais apsinuodijusio dvejų metų berniuko kilo pernai spalį. Pastebėjusi, kad jos iš darželio pasiimtas vaikas yra vangus, į medikus kreipėsi jo mama. Ligoninėje nustatyta, kad berniukas yra apsvaigęs nuo psichotropinių raminamųjų vaistų, todėl apie įvykį pranešta teisėsaugai.

Atlikus kratas darželyje, trijų darbuotojų rankinėse aptikta raminamųjų vaistų, priskiriamų benzodiazepinų grupei – tokių aptikta ir vaiko organizme.

Kaltinimą byloje palaikiusi prokurorė yra minėjusi, kad teisėsauga sulaukė kitų tėvų informacijos, jog jų vaikai buvo vangūs ir galėjo taip pat gauti raminamųjų, tačiau tuo metu jų sveikata netirta, todėl apie šiuos atvejus nėra surinkta pakankamai duomenų.

J. Grabnickienė savo kaltę kategoriškai neigė.

„Esu neteisingai apkaltinta ir padaryta atpirkimo ožiu. Ne aš tuos vaistus vaikams daviau, nežinau, kas davė. Esu nekalta, jokių vaistų nedaviau. Esu švari prieš Dievą, man nereikia nieko atsiskaitinėti.

Nuo pat pradžių visas tyrimas buvo neteisingai vykdytas. Aš nieko nepadariau“, - po nuosprendžio kalbėjo Jelena Grabnickienė.