Konkursą į šias pareigas gegužę laimėjęs V.Vigelis jas pradės eiti nuo birželio 14 dienos, informavo ministerija.

Anot ministerijos, apie V.Vigelį gauta Specialiųjų tyrimų tarnybos pažyma, iš joje pateikiamų faktų nenustatyta priežasčių pretendento į pareigas nepriimti.

Su naujuoju vadovu sudaryta neterminuota darbo sutartis. Jo atlyginimas iki mokesčių sieks apie 920 eurų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija sulaukė Švenčionių rajono savivaldybės pozicijos ir opozicijos kreipimųsi dėl ministerijos organizuoto konkurso. (...) Išnagrinėjusi raštus ministerija įvertino juos kaip politikų tarpusavio santykių aiškinimąsi, kuris negali turėti jokios įtakos konkurso komisijos darbui“, - taip pat informuoja ministerija.

V.Vigelis nuo 1996 iki 2015 metų buvo Švenčionių rajono savivaldybės meras. Pernai vasarą kelias savaites jis ėjo kultūros viceministro pareigas - jas buvo priverstas palikti po kritikos dėl praeityje supainiotų interesų ir skandalo, kai 2011-aisiais Varšuvoje galbūt neblaivus buvo išlaipintas iš lėktuvo. Vėliau kurį laiką jis dirbo Seimo Darbo partijos frakcijos seniūno Kęstučio Daukšio padėjėjų - sekretorių komandoje.

Į Pabradės socialinės globos namus priimami vaikai ir jauni žmonės, kuriems nustatytas specialusis nuolatinės slaugos ar nuolatinės priežiūros (pagalbos) poreikis. Apie 90 procentų yra našlaičiai ar likę be tėvų globos. Šiuo metu globos namuose gyvena 178 gyventojų.