„Aš šitą karą vadinu taip – neteisėta agresyvi intervencija, karas Ukrainoje yra neteisėtas, bet iš dalies išprovokuotas. Rusija buvo išprovokuota. (...) 2008 metais Putinas pasakęs Bušui, tuometiniam prezidentui, kad, „jei Ukraina toliau bus aktyviai kviečiama į NATO, galų gale judės link NATO, mes perimsime Krymą“. 2008 metai. Tas ir įvyko praėjus šešeriems metams“, – portalui LRT duotame interviu teigė S. Jakeliūnas.

„Rusijai NATO nėra draugiškas blokas – mes jį vertiname, be abejo, kitaip, bet, žiūrint iš Rusijos pozicijų, tai yra agresyvus (blokas) ir taip pat vykdantis galimai nusikaltimus, pavyzdžiui, tas pats Irakas – akivaizdžiai jokio pagrindo intervencijai“, – pridūrė jis.

Politikas teigia palaikantis Vilniaus savivaldybės teikiamą paramą Ukrainai, tačiau teigia manąs, kad sostinėje atsiradę užrašai apie tai, kad Putino laukia Hagos teismas, yra Kremliaus režimo provokacija.

„O dėl savivaldybės – parama Ukrainai, viskas gerai, aš ją palaikau. Bet užrašas, kad Putinas turėtų atsidurti Hagoje, yra tiesioginis savivaldybės dalyvavimas geopolitikoje – net ne politikoje, ne paramoje Ukrainai, o geopolitikoje. Tai yra mažiausiai provokavimas kažkokiems veiksmams. Pasvalio rajone įvykęs dujotiekio sprogimas (...)“, – interviu portalui LRT sakė S. Jakeliūnas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)