Lituanistė, klausantis paviešinto garso įrašo, ne tik nepagarbiai bendrauja su savo auklėtiniais, bet ir negaili jiems užgauliojimų, nuolat bendrauja pakeltu tonu. Susijaudinę ir išsigandę vaikai negali susikoncentruoti į kirčiavimą, daro daugiau klaidų ir tai dar labiau įpykdo lietuvių kalbos mokytoją.

„Daug svarsčiau ir dėliojau pliusus bei minusus šiam savo poelgiui, bet matant tokį abejingumą, vis tik nusprendžiau už savo vaiką kovoti dantimis bei nagais, nes daugiau už jį taip kaip mama nestovės niekas. Negaliu leisti, jog jo vaikystę temdytų tokie įvykiai ir prisiminimai. Išleisdami vaikus į mokyklą tikimės, jog jie įgaus naujų žinių ir pasieks gerų rezultatų, tačiau kaip jų siekti tokio pobūdžio pamokose.Nemanau, jog perdedu griebdamasi tokių kraštutinumų.

Tai tik maža ištrauka iš vykstančios pamokos. Aš tikiu, jog mano vaikas daugiau niekada nepatirs tokio elgesio iš suaugusių asmenų, nes žinos, jog už jo nugaros tvirtai stovi jo mama!“, – pasipiktinimo neslėpė feisbuke situaciją paviešinusi mama.

Direktorė su lituaniste jau kalbėjo

Sekmadienio popietę DELFI kreipėsi į Žiežmarių gimnazijos direktorę Ievą Mažulienę.

„Visus garsinius įrašus pamačiau vakar 11 valandą vakaro, kai jie buvo patalpinti feisbuke. Tėvai iki manęs nebuvo atėję, jie, matyt, iškart kreipėsi į aukštesnes instancijas – vaikų teises ar švietimo skyrių.

Kad kažkas vyksta, išgirdau tik penktadienį iš nuogirdų. Kalbėjau ir su mokytoja – ji pripažįsta, kad nesusitvardė, bet tai nėra pateisinama bet kuriuo atveju.

„Prieš du mėnesius turėjome tėvų susirinkimą ir klabėjome apie mokinių elgesį pamokose, mokymąsi. Dalyvavo ir ši mokytoja. Tuo metu dėl jos elgesio jokių priekaištų nebuvo išreikšta, daugiau kalbėta apie vertinimo metodiką“, – kalbėjo mokyklos direktorė ir pridūrė, kad mokytojos gali laukti skaudžiausia bausmė – atleidimas.

Anot I. Mažulienės, jau imtasi atitinkamų veiksmų – klasė perduota kitai mokytojai, keičiamas pamokų tvarkaraštis, pirmadienį planuojamas susitikimas su mokinių tėvais.

D. Meiželytė socialiniame tinkle kreipėsi į švietimo ministrą

Į ažiotažą sukėlusią situaciją taip pat sureagavo ir dainininkė, aktorė bei televizijos laidų vedėja Donalda Meiželytė. Nuomonę ji išreiškė savo paskyroje.

„Algirdai Monkevičiau, nebus lengva. Atvažiuosite į susitikimą su mokytojais, o jums užriks: „Algirdai! Stop! Kokia kirčiuotė?“. Vargšai vaikai. Čia psichologinis smurtas akivaizdus. Keista, kad jie dar nemikčioja ir nesisioja į lovas sapnuodami košmarus po tokių pamokų, nors kas ten žino. Mokyti ar rėkti – štai, kur klausimas“, – feisbuke rašė D. Meiželytė.

Sekmadienį su šeima gamtoje poilsiavęs švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius DELFI teigė kol kas neįsigilinęs į situaciją, todėl negalįs suteikti konkretaus komentaro, nes tai būtų nekorektiška.

Apie paviešintus vaizdo įrašus A. Monkevičius sužinojo sulaukęs žinutės iš D. Meiželytės.

Švietimo ministras taip pat patikino, jog pirmadienį į šią situaciją bus atkreiptas dėmesys.

„Visi tokie atvejai traumuoja sistemą, supriešina mokytojus ir visuomenę. Reikia ieškoti to sprendimo būdų, turime išvengti tokių dalykų. Tokie metodai yra prieštaraujantys tam, kaip turėtų dirbti mokytojai“, – kalbėjo A. Monkevičius.

Algirdas Monkevičius
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3939)