Vilniaus apygardos prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyr. specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė DELFI patvirtino, kad prokuratūra yra gavusi Vilniaus miesto savivaldybės kreipimąsi.

„Yra gautas Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus kreipimasis į prokuratūrą su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo turto pasisavinimo, galimo dokumentų klastojimo ir galimo piktnaudžiavimo“, – teigė G. Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Atstovė patvirtino, kad prašymas gautas neseniai, perduotas nagrinėjimui.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis taip pat patvirtino, kad kreipėsi į prokuratūrą.

LNK dar spalį skelbė liudininkų pasakojimus: „Pastebėjome, kad darbuotojos, kurios atsakingos už maisto produktus, išeina namo su gana didelėmis tašėmis. Ir gana negeri dalykai pradėjo darytis“.

Tiesa, pačios darbuotojos žurnalistams tvirtino, kad krepšiuose gali būti kitų daiktų, o ne maisto produktų. Pavyzdžiui, viena darbuotoja tvirtino, kad jai draugė atvežė suknelių, ji nusipirko ir ėjo namo su maišeliu rankose.

Kilus skandalui, darbuotojas gynė ir laikinai direktorės pareigas tuo metu ėjusi Rolanda Talutienė.

Beje, kai kuriose iš nuotraukų buvo ir ji pati. Ji save pažino, patvirtino, kad kitose nuotraukose – jos darbuotojos. Vis dėlto, jos teigimu, tai, kad rankose yra krepšiai, dar neįrodo, kad krepšiuose – maisto produktai iš darželio valgyklos. „Aš matau, kad tai mano darbuotojai, bet aš negaliu sakyti, kad maišeliuose yra maistas“, – LNK tvirtino R. Talutienė.