Pagal jų siūlomą projektą, „jeigu po Seimo rinkimų yra įregistruojama nauja politinė partija, kuri yra parlamentinė partija, jos veiklai finansuoti Vyriausybė skiria valstybės biudžeto asignavimus, kurių dydis lygus mažiausiems parlamentinei partijai tuo metu skirtiems valstybės biudžeto asignavimams, padaugintiems iš naujos parlamentinės partijos ir mažiausiai finansuojamos parlamentinės partijos frakcijų narių skaičiaus santykio.“

Jie įregistravo naujus pasiūlymus Politinių partijų įstatymo pataisoms, nes Seime svarstomos „parlamentinių partijų finansavimo po skilimo nuostatos galėtų būti kvestionuojamos kaip neva pažeidžiančios teisėtus lūkesčius”.

A. Palionis ir J. Bernatonis siūlo įstatyme numatyti, kad valstybės biudžeto asignavimai politinių partijų veiklai finansuoti yra paskirstomi taip: trys penktadaliai valstybės biudžeto skirtų asignavimų paskirstomi politinėms partijoms proporcingai jų kandidatų, išrinktų Seimo nariais vienmandatėje ir daugiamandatėje apygardose, skaičiui, vienas penktadalis asignavimų - politinėms partijoms proporcingai pagal rinkėjų balsus, paduotus už jų kandidatus paskutiniuose savivaldybių tarybų rinkimuose, ir vienas penktadalis asignavimų - politinėms partijoms proporcingai pagal rinkėjų balsus, paduotus už jų kandidatus paskutiniuose Europos Parlamento rinkimuose.

A. Palionis ir J. Bernatonis valstybės biudžeto asignavimus politinės partijos veiklai finansuoti siūlo paskirstyti politinėms partijoms, kurios yra gavusios ne mažiau kaip 2 procentus visų rinkėjų balsų, paduotų už politinių partijų kandidatus tuose Seimo, savivaldybių tarybų rinkimuose, rinkimuose į Europos Parlamentą, pagal kurių rezultatus paskirstomi šie valstybės biudžeto asignavimai.

Šiuo metu galiojanti tvarka numato, kad valstybės dotacijos skiriamos partijoms, kurios yra gavusios ne mažiau kaip 3 proc. balsų per pastaruosius Seimo, savivaldybių tarybų bei Europos Parlamento rinkimus.