Vyriausybės siūlymu numatyta pratęsti kariuomenės įgaliojimus tebesitęsiant neteisėtos migracijos krizei.

Krašto apsaugos viceministro Žilvino Tomkaus teigimu, šiuo metu kariuomenei suteikti įgaliojimai padedant pasieniečiams ir viešojo saugumo tarnybai baigiasi lapkričio 13-ąją.

Seimas rugpjūtį priėmė Karinės jėgos naudojimo statuto pakeitimus, todėl atsirado galimybė kariams suteikti papildomų įgaliojimų.

Kariai pasienyje, kaip ir pasieniečiai, stabdant nelegalią migraciją, turi įgaliojimus sulaikyti asmenis ar naudoti specialiąsias priemones.

Šiuo metu pasienyje su Baltarusija įrengiamas ir fizinis barjeras.

Šiemet į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų, nuo rugpjūčio mėnesio buvo apgręžta daugiau nei 5 tūkst. migrantų.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija.

Ties Baltarusijos siena su Lenkija susitelkus gausiam skaičiui migrantų, Vidaus reikalų ministerija pirmadienį pasiūlė Lietuvos pasienyje įvesti nepaprastąją padėtį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)