Seimo rinkimų įstatymo pataisą įregistravęs Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos (TS-LKD) seniūno pavaduotojas Jurgis Razma siūlo numatyti, kad „jeigu asmuo, kuris buvo išrinktas Seimo nariu vienmandatėje rinkimų apygardoje ir atsistatydino, toje vienmandatėje rinkimų apygardoje rengiamuose naujuose Seimo nario rinkimuose vėl iškeliamas (arba išsikelia) kandidatu į Seimo narius, visas šių rinkimų rengimo ir vykdymo išlaidas apmoka jį iškėlusi partija arba pats išsikėlęs kandidatas.„

Pasak J. Razmos, projekto rengimą paskatino buvusio Seimo nario Mindaugo Basčio, kurį Konstitucinis Teismas pripažino sulaužius priesaiką ir šiurkščiai pažeidus Konstituciją, atvejis.

Seimo narys M. Bastys, kuris buvo išrinktas Zanavykų rinkimų apygardoje, atsistatydino ir iš naujo išsikėlė savo kandidatūrą neeiliniuose Seimo nario rinkimuose, kurie organizuojami dėl jo atsistatydinimo. Šio projekto tikslas - finansinė bausmė kandidatui, kuris išsikelia savo kandidatūrą, ar partijai, kuri iškelia kandidatą apygardoje, kurioje rengiami neeiliniai rinkimai dėl jo atsistatydinimo iš Seimo narių“,- sako projekto iniciatorius ir rengėjas Seimo narys J. Razma.

Jeigu ateityje būtų tokių atvejų, anot J. Razmos, priėmus siūlomą pataisą, būtų sutaupytos valstybės ir savivaldybių biudžeto lėšos.

Šiuo metu Seimo rinkimų rengimo ir vykdymo išlaidos apmokamos iš valstybės ir savivaldybių biudžetų.