Komitetas mano, kad mero ir mero pavaduotojo darbo užmokestis, atsižvelgiant į jų einamas pareigas ir lyginant su kitų savivaldybės padalinių, institucijų, įstaigų ir įmonių atlyginimais yra "neproporcingai mažas".

Tokį sprendimą Seimo VVSK trečiadienį priėmė apsvarstęs Tauragės rajono savivaldybės raštą "dėl savivaldybės mero ir mero pavaduotojo darbo apmokėjimo".

Komitetas savo siūlymą argumentuoja Konstitucinio Teismo (KT) nutarimu dėl merų ir vicemerų atlygio, kad Seimas turi nustatyti, jog "politikams nustatytas apmokėjimo už darbą dydis atitiktų šių asmenų veiklos specifiką ir nesudarytų prielaidų iš vienos darbo apmokėjimo požiūriu vertintinos asmenų kategorijos nepagrįstai išskirti, nustatant darbo apmokėjimo dydį, tam tikros asmenų grupės".

"Atsižvelgdamas į tai, kas išdėstyta, komitetas paprašė Vyriausybės, įvertinus biudžeto galimybes, pateikti komitetui siūlymus dėl galimybės proporcingai pakelti darbo užmokestį savivaldybių merams ir merų pavaduotojams teisingai jį diferencijuojant", - rašoma komiteto pranešime.

Šiuo metu merų atlyginimas priklausomai nuo savivaldybės dydžio siekia 4,2-4,9 tūkst. litų neatskaičius mokesčių, be priedų, vicemerų - 3,5-4,2 tūkst. iki mokesčių.