Toks dokumentas Seimo nariams būtų reikalingas ir kontaktiniu būdu uždarose patalpose organizuojant susitikimus su rinkėjais.

Jeigu Seimo narys negalėtų dalyvauti Seimo rūmuose vykstančiame Seimo posėdyje, Seimo komiteto ar komisijos posėdyje, nes nepateiktų šių dokumentų, būtų laikoma, kad posėdis praleistas be svarbios pateisinamos priežasties.

Pasak J. Razmos, šiuo metu dėl Seimo narių patekimo į Seimo rūmus ir kitas uždaras patalpas yra tam tikras teisinis neapibrėžtumas: ekstremalios padėties atveju, viena vertus – Seimo nariui turėtų galioti tie patys reikalavimai kaip ir visiems piliečiams, kita vertus – Seimo statutas, kuris nustato Seimo nario veiklos garantijas, tokių suvaržymų dėl ekstremalios padėties nenustato.

Todėl, J. Razmos teigimu, teikiamomis Seimo Statuto pataisomis ir siūloma šią teisinę dviprasmybę panaikinti.

Pagal siūlomą Statuto papildymo projektą, „Civilinės saugos įstatymo nustatyta tvarka paskelbus valstybės lygio ekstremaliąją situaciją dėl užkrečiamosios ligos plitimo grėsmės arba Lietuvos Respublikos žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo nustatytais atvejais ir tvarka paskelbus karantiną, Seimo narys gali įeiti į Seimo rūmus Seimo valdybos nustatyta tvarka pateikęs dokumentą, patvirtinantį asmens atitiktį Vyriausybės nutarime dėl ekstremaliosios situacijos arba karantino paskelbimo nurodytiems kriterijams“.

Taip pat siūloma numatyti, kad esant ekstremaliai situacijai dėl užkrečiamosios ligos arba karantinui, Seimo narys, vykdydamas Statute nustatytą pareigą susitikti su rinkėjais, „gali kviesti juos į kontaktiniu būdu organizuojamus susitikimus uždarose patalpose, jeigu turi dokumentą, patvirtinantį asmens atitiktį Vyriausybės nutarime dėl ekstremaliosios situacijos arba karantino paskelbimo nurodytiems kriterijams.“

ELTA primena, kad nuo šių metų rugpjūčio 23 d. siekiant užtikrinti COVID-19 ligos plitimo prevenciją visi į Seimo rūmus norintys įeiti lankytojai privalo pateikti vieną iš dokumentų, įrodančių, kad asmuo buvo paskiepytas, gavo neigiamą tyrimo rezultatą arba persirgo COVID-19. Asmenys, negalintys pateikti bent vieno iš dokumentų tai yra galimybių paso ar ES COVID pažymėjimo, ar atsisakę juos pateikti, į Seimo rūmus neįleidžiami.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)