Parlamentaras siūlo aiškintis, ar viešajai įstaigai skirti 4 mln. litų „nebus naudojami politinei propagandai", praneša LiCS frakcija.

Anot jo, 3,4 mln. litų šiam projektui vykdyti ŠMM padengia iš Europos Sąjungos (ES) Lietuvos švietimui ir mokslui skirtų lėšų, likusi dalis apmokama iš Lietuvos valstybės biudžeto.

Parlamentarui abejonių dėl tikslingo lėšų panaudojimo kyla dėl to, kad minėtas projektas, pasak pranešimo, bus vykdomas tik Vilniaus „neatsiejamas nuo politinės propagandos".

„Seimo narys atkreipė dėmesį į tai, kad institutui vadovauja Darius Kuolys, kurio veikla yra neatsiejama nuo politinės propagandos, tuo tarpu ES ir biudžeto lėšos negali būti naudojamos politinei veiklai, už tai Lietuvai grėstų sankcijos", - rašoma pranešime.

Pilietinės visuomenės instituto direktorius D.Kuolys sako, jog liberalcentristų abejonės projektui metamos nepagrįstai, o teiginiai, esą projektas bus vykdomas tik Vilniaus apskrityje, galėjo būtų išsakyti tik projektu visiškai nepasidomėjus.

„Liberalcentristai ne pirmą kartą imasi nepagrįstų kaltinimų, kaip ir prieš Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovus, dabar ir prieš visuomenines organizacijas", - antradienį BNS sakė D.Kuolys.

Jo teigimu, projektas „Kuriame Respubliką: visuomenės pilietinio veikimo kompetencijų ugdymas" 2010 metų rudenį laimėjo ŠMM skelbtą konkursą, jis rengiamas kartu su dvylika partnerių, vyks 120 mokyklų ir 10 kolegijų. Jo tikslas - atnaujinti ir su pilietinio veikimo praktika susieti pilietinį ugdymą, kuris šiuo metu mokyklose yra pernelyg teorinis.

„Tai yra didžiausias projektas pilietinio ugdymo atnaujinimui", - sakė D.Kuolys.

Projektas šiuo metu pradedamas vykdyti ir truks dvejus metus.

„Šiuo metu Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklai nepavyksta ugdyti sąmoningų ir aktyvių piliečių. Tyrimai rodo, kad esama didelio atotrūkio tarp mokykloje perteikiamų pilietinio ugdymo teorinių žinių ir praktikos. Toks ugdymas per menkai susieja žmogų su valstybe, su viešaisiais politinės bendruomenės reikalais. Norint, kad mokykla augintų aktyvų pilietį, turintį tvirtas demokratines nuostatas, ir stiprintų visos visuomenės pilietines kompetencijas, pilietinį ugdymą mokykloje reikia iš esmės atnaujinti", - apie projektą rašoma oficialioje ES paramos svetainėje.

Pilietinės demokratijos instituto vadovas D.Kuolys buvo tarp mitingų ir akcijų, kuriais buvo reikalaujama atstatydinti iš vidaus reikalų ministro posto liberalcentristų deleguotą Raimundą Palaitį, iniciatorių.