Seimo posėdžių sekretoriate jis įregistravo tai numatantį Valstybinių pensijų įstatymo pakeitimo projektą.

Nukentėjusių asmenų valstybinių pensijų padidinimas užtikrintų, parlamentaro nuomone, didesnes valstybines pensijas politiniams kaliniams, tremtiniams, dėl 1991 m. sausio 11-13 dienomis vykdytos agresijos tapusiems invalidais ir kitiems nukentėjusiems asmenims.

„Parengti įstatymo pataisas paskatino ekonominės padėties neatitinkančios nukentėjusių asmenų valstybinės pensijos, kurių dydis nekito nuo ekonominės krizės metų. (...) Kadangi senatvės pensijos šiuo metu numatomos indeksuoti, būtų nuoseklu ir būtina panašiai elgtis ir su nukentėjusiųjų asmenų valstybinėmis pensijomis. Didžiąją dalį nukentėjusiųjų asmenų pensijų gauna politiniai kaliniai ir tremtiniai, kurių darbas tremtyje ar kalėjimuose negali būti įvertintas apskaičiuojant jų senatvės pensiją, todėl ši valstybinė pensija yra kompensacija, o ne privilegija“, - sako R. J. Dagys.

Šiuo metu numatyta, kad nukentėję asmenys gauna nukentėjusių asmenų valstybinę pensiją, kuri yra valstybinių pensijų bazės dydžio (ne mažesnė negu 58 eurai).

R. J. Dagio skaičiavimais, siūlomam pakeitimui įgyvendinti 2018 m. reikės 3,5217 mln. eurų.