Parlamentarė pažymi, kad naudojimasis prostitucijos paslaugomis yra susijęs su kito asmens sudaiktinimu, jo suvedimu į prekės statusą, stigmatizacija bei traumatizacija, visuomenės požiūris į parsidavinėjančias moteris yra neigiamas, nors jos yra aukos.

„Žiniasklaidoje pateikiamas negatyvus moters prostitucijoje portretas, palaikantis stereotipinį mąstymą apie vyrus ir moteris, seksistinį požiūrį į moterų vaidmenį visuomenėje, kas ženkliai prisideda prie smurto prieš moteris reiškinio palaikymo, daugialypio požiūrio į prostitucijos reiškinį formavimą“, - rašoma rezoliucijos projekte, kurį priėmė svarstyti Seimas.

Jame taip pat pažymima, kad šalyje, kurioje yra palaikomas seksualinių paslaugų pirkimas, prostitucija ir prekyba žmonėmis seksualinio išnaudojimo ar nusikalstamos veiklos organizavimo tikslais, yra pažeidžiamos žmogaus teisės, didėja nusikalstamumas ir socialinė atskirtis;

Todėl Vyriausybei siūloma parengti ir teikti Baudžiamojo kodekso pataisas, numatančias atsakomybę už prostitucijos, pornografijos ar kitų seksualinio išnaudojimo formų paslaugų pirkimą.

Taip pat kartu siūloma inicijuoti Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) pataisas dėl administracinės atsakomybės panaikinimo už vertimąsi prostitucija.

Rezoliucija siūlytų ir sudaryti tarpžinybinę darbo grupę parengti resocializacijos, reabilitacijos ir reintegracijos programą seksualinių paslaugų teikėjoms (teikėjams).

Šiuo metu ATPK numato analogiškas baudas tiek prostitutėms, tiek jų paslaugų pirkėjams. Vertimasis prostitucija ar atlygintinis naudojimasis prostitucijos paslaugomis užtraukia 300-500 litų baudą, o pakartotinai už tai administracinėn atsakomybėn traukiami asmenys baudžiami 500-1000 litų bauda arba areštu iki 30 parų.