Dėl visų sprendimų trečiadienį dar turės apsispręsti ministrų kabinetas.

Ministrė patvirtino, jog izoliacija bus trumpinama.

„Taip, izoliacija bus trumpinama. Sprendimas bus priimtas ir dėl to, kas turėtų izoliuotis“, - sakė ministrė.

Jos teigimu, izoliacija bus trumpinama nuo 14 iki 10 dienų.

„Ir taip pat šiandien diskutuosime ir tarsimės su ministrų kabinetu, bet jau sprendimas, manau ir pasirašytas šią minutę ministro. Bet jau turėjo būti pasirašytas, kad mokyklose izoliuosis tik tie asmenys, kurie serga. O kiti – kurie turėjo kontaktą – bus testuojami“, - sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrė J. Šiugždinienė.

Praėjusią savaitę ministrė J. Šiugždinienė užsiminė, kad svarstoma taikyti trumpesnę izoliaciją.

„Taip, yra svarstoma trumpinti izoliacijos laiką, kalbamės su sveikatos apsaugos ministerija apie tai ir tie sprendimai tikrai bus šiomis dienomis priimti dėl izoliacijos trumpinimo“, – sakė ji.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys tikino, kad buvo galvojama izoliaciją taikyti tik tam tikriems mokiniams.

„Galbūt pradinukai galėtų būti pratestuojami ir izoliuojami tik teigiami“, – tąkart svarstė ministras.

Delfi primena, jog Lietuva jau antradienį pateko į juodą COVID-19 zoną, 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka jau per 500 atvejų, pildosi ir ligoninių lovos.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) praneša, jog aktyvių protrūkių skaičius padvigubėjo. Didžiausias jų augimas fiksuotas ugdymo sektoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (207)