"Iki vakaro Kaune ketinama apgyvendinti iki 100 žmonių, miestas turi 400 vietų, jų rezervas plečiamas", - nuotolinės spaudos konferencijos metu sakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, Ekstremalių situacijų operacijų centro koordinatorius Palius Keras.

Jis minėjo, kad vakar dienos gyventojai į Kauną gabenami nuo valstybės sienos, vakar vakare jie parsivežti iš Vilniaus oro uosto.

Gyventojai raginami patys kreiptis į Kauno savivaldybę kartąja linija 8-677 94119 bei iš anksto pranešti apie savo parvykimą, kad jų pargabenimą ir apgyvendinimą būtų galima lengviau koordinuoti.

Pasak P. Kero, karantinuojami žmonės apgyvendinami tiek Kauno viešbučiuose, tiek ir kitose savivaldybės patalpose.

„Šnekamės su Kauno rajono savivaldybe, kad asmenų duomenų surinkimas vyktų dar oro uoste, kad būtų galima greičiau parsivežti miesto gyventojus", - sakė savivaldybės atstovas.

P. Keras minėjo, kad šiuo metu iki vakaro planuojama priimti ir apgyvendinti iki 100 žmonių.

Jis pripažino, kad reikėtų išimčių, leisiančių šeimos su mažais vaikais, turinčioms tinkamas sąlygas, privalomo karantino metu leisti gyventi ir savo namuose.

"Suprantame, kad šeimoms su vaikais būtų galima leisti saviizoliuotis, jeigu tai privatus namas ir galima tai atlikti kokybiškai. Bendraujame su Sveikatos apsaugos ministerija, kad būtų padarytos išimtys", – sakė P Keras.

Kauno savivaldybės atstovas pripažino, jog didžiausia problema - informacijos dėl atvykstančių žmonių kiekio nebuvimas. Šiuo metu Kauno savivaldybė turi apie 400 vietų ir tam tikrą rezervą.

"Mums būtų kur kas lengviau, jeigu žinotume, koks bendras atvykstančių kiekis ir kiek yra kauniečių", - sakė P. Keras.

Kiek tai kainuos miestui, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas atsakyti negalėjo. Jis užsiminė, kad savivaldybės siūlomomis patalpomis naudojasi ne visi sugrįžtantieji, kiti, galintys sumokėti už komfortiškesnes paslaugas, renkasi gyvenimą viešbučiuose.

P. Kero minėjo, kad karantinuojamus žmones šiuo metu juos prižiūri savivaldybės parinkta saugos tarnyba, tikimasi ir policijos bei kitų specialiųjų tarnybos pagalbos, jeigu tai bus reikalinga.