R. Karbauskio teigimu, valdančioji koalicija turi bendrą sutarimą dėl S. Skvernelio likimo premjero poste ir jos sutarimu neabejojama.

LVŽS lyderio teigimu, buvo kalbama ir apie A. Širinskienę. Ji, R. Karbauskio teigimu, paliks „tvarkiečių“ frakciją. „Kaip suprantu, kadangi yra Konstitucinio teismo išaiškinimas, mes padarysime pakeitimą ir į frakciją nueis kitas žmogus“, – teigė R. Karbauskis ir tvirtino, kad asmenį, kuris ją pakeis, įvardins vėliau.

DELFI primena, kad A. Širinskienė prie „tvarkiečių“ prisijungė norėdama išgelbėti griūvančią frakciją, kai joje liko šeši nariai. Frakcijai reikia septynių narių.

Dar pirmadienį į DELFI klausimą, ar ir kada ketina grįžti į „valstiečių“ frakciją, ji atsakė: „Manau, kad mes tuos sprendimus matysime. Jokių planavimų esamuoju momentu kažką daryti ar nedaryti neturiu. Visi puikiai suprantame, kad šiuo metu buvimas „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijoje yra būtinas tam, kad užtikrintume ir koalicijos veiklą, ir kolegų galimybes veikti, ir Vyriausybės programos įgyvendinimą. Jei situacija keisis, jei dings poreikis ar susiklostys kažkokios kitokios aplinkybės – bus kitokie sprendimai. Į viską labai ramiai žiūriu ir ten, kur reikia tuo momentu, ten ir esu“.

Po koalicijos susitikimo A. Širinskienė Eltai teigė, kad tokį sprendimą priėmė „valstiečių“ frakcija.

„Pagal visus išaiškinimus, kurie Teisės departamento pasirodė, kvota frakcijos keistis nebegali, nors anksčiau jos tikrai keitėsi, ir ta tradicija yra ilgametė. Tai kadangi keičiasi išaiškinimas, norint užtikrinti ir komiteto veiklos legitimumą, kito kelio aš šiuo metu neturiu“, – pridūrė A. Širinskienė.

Jos teigimu, „valstiečių“ frakcija antradienį diskutuos ir tikėtina, kad priims sprendimą, kas „tvarkiečių“ frakcijoje galėtų ją pakeisti.

Tuo metu „tvarkiečių“ partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis antradienį žurnalistams sakė esantis dėkingas A. Širinskienei už sprendimą prisijungti prie frakcijos.

„Tikiuosi, kad šiandien prisijungs dar Seimo narys, paaiškės, tikiuosi, popietiniame posėdyje. Bet kokiu atveju aš dėkingas Agnei ir suprantu, ką paskutinėmis dienomis jai teko iškęsti net iš saviškių“, – kalbėjo R. Žemaitaitis.