„Ponas Bernatonis, kiek aš žinau, tikrai atitinka visus reikalavimus, kurie yra keliami KT teisėjui, – jis turi tikrai didelę patirtį ir, manau, atsimename jo buvimą teisingumo ministru, o visa kita spręs Seimo pirmininkas. Jeigu Seimo pirmininkas teiks, tada spręs Seimas“, – Eltai J. Bernatonio kandidatūrą įvertino A. Širinskienė.

Paklausta, ar Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija jau yra apsisprendusi dėl kandidato, kurį siūlys į KT teisėjus, A. Širinskienė atsakė neigiamai. Jos teigimu, šiuo metu valdančiųjų dėmesys yra sukoncentruotas į kitų metų valstybės biudžeto projekto priėmimą.

„Frakcija šiuo metu nėra nieko aptarusi, dar turime iki 19 dienos pakankamai laiko. Dabar visiems labiau rūpi ne KT teisėjų postai, bet biudžetas. Artėjant biudžeto svarstymams į pabaigą arba jį priėmus, ir mes apsispręsim“, – pridūrė A. Širinskienė.

ELTA primena, kad Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ketvirtadienį patvirtino, jog J. Bernatonio kandidatūros į KT teisėjus teikimą iš Socialdemokratų darbo partijos yra gavęs. Vis dėlto parlamento vadovas pažymėjo, kad teikti šios kandidatūros neskubės ir lauks kitų frakcijų kandidatų pasiūlymų.