„Kreipimąsi į LRT etikos kontrolierių išsiunčiau po to, kai LRT etikos kontrolierius ir LRT taryba priėmė sprendimą cenzūruoti LRT žurnalisto V. Savukyno pasisakymą socialiniuose tinkluose, kuriame jis kritikavo teisingumo ministrės E. Dobrowolskos elgesį. Taip LRT etikos kontrolierius ir taryba suformavo precedentą, kuomet LRT žurnalistams yra draudžiama socialiniuose tinkluose reikšti savo nuomonę ir kritikuoti valdžią. Bet ar visiems?“ – „Facebook“ paskyroje skelbė A. Širinskienė.

Mišriai Seimo narių grupei priklausanti politikė teigė, kad šių metų vasario-balandžio mėnesiais žurnalistė R. Miliūtė paviešino per 40 įrašų, „kuriuose kritikavo opozicijai priklausančius politikus“. Tačiau, pasak politikės, kitaip nei parlamento mažuma, valdančiųjų atstovai iš R. Miliūtės kritikos strėlių nesulaukė.

„Taigi, jei jau LRT etikos kontrolierius bei taryba reagavo į vieną vienintelį žurnalisto V. Savukyno įrašą, kuriame jis argumentuotai ir be patyčių išreiškė savo nuomonę, ir V. Savukynui nurodė šį postą ištrinti, labai įdomu, kaip tie patys etikos sargai reaguos į daugiau kaip 40 R. Miliūtės šališkų įrašų, kurie daliai žmonių sudaro stiprų įspūdį, jog LRT tapo valdančiųjų propagandos ruporu“, – dėstė politikė ir akcentavo, jog tokia žurnalistės pozicija kenkia LRT reputacijai

„Tai kenkia LRT, kaip nacionalinio transliuotojo, išlaikomo mokesčių mokėtojų lėšomis, įvaizdžiui“, – tvirtino ji.

A. Širinskienė prašo LRT etikos sargų ne tik įvertinti R. Miliūtės veiklą socialiniame tinkle, tačiau ir įpareigoti žurnalistę pašalinti LRT etikos kodekso reikalavimų neatitinkančius įrašus.

„Tad paprašiau LRT etikos sargų, remiantis LRT etikos kodeksu ir V. Savukyno atveju LRT etikos sargų suformuluotu precedentu, įvertinti R. Miliūtės vasario – balandžio mėnesiais paskelbtus facebook įrašus ir pripažinti, kad žurnalistė R. Miliūtė pažeidė LRT etikos kodekso reikalavimus, taikomus žurnalistų pasisakymų socialiniuose tinkluose nešališkumui užtikrinti, bei įpareigoti R. Miliūtę pašalinti šiuos įrašus iš jos paskyros socialiniame tinkle „Facebook“, – teigė opozicijos atstovė.

ELTA primena, kad LRT etikos kontrolierė Daina Elena Andrikienė pripažino, kad žurnalistas Virginijus Savukynas, praėjusių metų rugsėjo mėnesį savo „Facebook“ paskyroje paskelbęs įrašą, kuriame kritikavo Teisingumo ministrę Eweliną Dobrowolską, pažeidė LRT etikos kodeksą ir pasiūlė visuomeniniam transliuotojui skirti nuobaudą.

Pats V. Savukynas tokį sprendimą apskundė LRT tarybai, tačiau ši paliko galioti kontrolierės nuosprendį.

Lietuvos žurnalistų bendruomenė negailėjo kritikos tokiam LRT sprendimui ir solidarizavosi su V. Savukynu, remdami spaudos laisvę, demokratines vertybes bei visuomenės interesą.