„Pirmadienį galima tikėtis įvairių orų. Tokių vasariškų, šiltų orų galima tikėtis pietrytinėje šalies pusėje – čia ir saulės daugiau, lietus tik kai kur trumpai palis. Taigi šilčiau bus pietryčių Lietuvoje, daug kur temperatūra pakils iki 21–24 laipsnių šilumos. O vakaris vėjas į šiaurės vakarinę dalį atneš daugiau debesų, drėgnesnius orus.

Daugelyje šalies vakarinių, šiaurinių rajonų trumpai palis. Temperatūra skirsis nuo pietryčių Lietuvos – kadangi debesuota, tai ir drėgniau bus, temperatūra bus žemesnė – čia daug kur temperatūra bus 19–21 laipsnis šilumos“, – pasakojo V. Sakalauskas.

Jo teigimu, nuo antradienio orus vis labiau lems aukšto atmosferos slėgio sūkurys.

„Tai orai pasuks į geresnę pusę, sakykime. Mažiau lietaus, naktys gaivios, o dienomis – vasariška šiluma sugrįžta. Antradienį yra tikimybė tik kad vietomis, daugiausiai – vakariniuose, šiaurės vakariniuose rajonuose tiek naktį, tiek ir dieną trumpai palis. Naktį vėjas visiškai susilpnės, taigi, bus proga rūkui susiformuoti.

Gaivios naktys, kaip ir sakiau, antradienio naktį – 9–14 laipsnių, prie jūros – iki 15–16 laipsnių šilumos. Antradienį dieną, nors ir papūs nestiprus šiaurės vakaris vėjas, bet vėl temperatūra pasieks 19–24 laipsnius šilumos.

O trečiadienį lietaus tikimybė dar labiau sumažėja. Esant ramiam orui naktį vėl kai kur pasirodys rūkas. Naktis bus dar gaivesnė – 8–13 laipsnių, Kuršių Nerijoje – iki 14–16 laipsnių šilumos. Bet trečiadienio dieną – daugiau saulės, tad ir šilumos daugiau – aukščiausia temperatūra bus iki 21–26 laipsnių šilumos“, – Žinių radijo eteryje pasakojo sinoptikas.

Anot jo, antroje savaitės pusėje orus taip pat lems aukšto atmosferos slėgio sūkurys.

„Taigi, orai kryps tik į šiltesnę pusę. Naktimis lietaus tikimybė bus labai menka. Naktimis išliks 9–14, prie jūros – vienu kitu laipsniu daugiau. O dienomis – dar maloniau – didesnė ir vasariška šiluma.

Ketvirtadienį prognozuojama 23–27 laipsnių šiluma. Penktadienį – 24–29 laipsniai šilumos“, – Žinių radijo eteryje pasakojo V. Sakalauskas.

Jis teigė, jog temperatūra dienomis vis dar krypsta link 30 laipsnių.

„Šią savaitę gal nepasieks 30 laipsnių karščio, bet vis vien netoli to. Taigi, numatomi labai šilti orai“, – kalbėjo sinoptikas V. Sakalauskas.