„Penktadienio dieną mūsų šalies orus lems besitraukiantis pietinis ciklonas, diena bus debesuota, pragiedrulių pasirodys tik kai kuriose vietose. Dar didesnėje šalies dalyje numatomi krituliai, tačiau daugiausiai – negausūs. Vyraus sniegas, vietomis – kris šlapdriba.

Vėjas bus nestiprus, besikeičiančios krypties, temperatūra dieną daug kur svyruos apie nulį laipsnių, Žemaitijoje vietomis bus iki 2 laipsnių šalčio, o vietomis šalies pietuose ir kitur sušils iki 2 laipsnių šilumos“, – Delfi sakė sinoptikas T. Kantautas.

Jo teigimu, šeštadienį šalį pasieks naujas „eilinis pietinis ciklonas“, dėl to vyraus debesuoti orai.

„Naktį pietrytinėje šalies pusėje, o dieną – jau daugelyje rajonų numatomi krituliai. Daugiausiai tai bus sniegas. Intensyvesnis sniegas žadamas pietinėje šalies pusėje“, – teigė sinoptikas.

T. Kantautas teigė, jog šeštadienį sustiprės ir šiaurės rytų vėjai.

„Dieną vietomis gūsiai sieks 15–18 m/s. Todėl daug kur pustys, vietomis kils ir trumpa pūga.

Temperatūra naktį bus tarp 0 ir 5 laipsnių šalčio, o dieną pasiskirstys nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos“, – orų prognoze dalijosi sinoptikas.

Sekmadienį ciklonas trauksis. Dar dienos metu didesnėje šalies dalyje numatomi negausūs krituliai, o dieną žymesnių kritulių jau būti neturėtų.

„Tačiau išliks debesuota. Vėjas taip pat rims, daugiausiai pūs iš rytų. Dienos metu temperatūra pažemės iki 0 ir 5 laipsnių šalčio, dieną bus nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos“, – teigė sinoptikas.

T. Kantautas papasakojo ir kokie bus kitos savaitės pradžios orai.

„Sustiprės aukštesnio slėgio laukas, todėl gausesnių kritulių jau nenumatoma. Naktimis nestipriai pašals, o dienomis temperatūra svyruos apie 0 laipsnių arba bus silpnai teigiama“, – Delfi sakė sinoptikas T. Kantautas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją