„Pilkuma traukiasi. Pirmiausia ji pasitrauks iš vakarinių rajonų, rytiniuose dar šį vakarą gali palynoti, gali nusidriekti rūkai, o netrukus jau ir rytinių regionų laukiama pragiedrėjimo. Temperatūra bus tarp -1 ir 4. Aišku, šilčiau bus prie jūros, o minusiukas ten, kur dar yra sniego. Šeštadienį nuo Žemaitijos giedruma keliaus į Aukštaitiją. Šventiniai renginiai Vilniuje jau bus su saule“, - laidoje „DELFI diena“ sakė sinoptikė I. Marcinonienė.

Anot jos, nors apie rekordus sinoptikams dažniausiai kalbėti yra gana nedrąsu, tikėtina, kad vasario 16-oji bus rekordiškai šilta, kai kur gali net viršyti 10 laipsnių ribą.

„Dar nepasakiau to, kad šeštadienį prognozuojama rekordinė šiluma. Pietvakariniuose Lietuvos rajonuose numatoma nei iki 10 laipsnių šiluma. Aišku, sudėtinga prognozuoti rekordus, bet šįkart sinoptikai buvo drąsūs. Ten, kur sniego nėra, o sniego nėra pietiniuose ir pietvakariniuose rajonuose, prie jūros. 10 laipsnių Dzūkijoje, Suvalkijoje. O rekordas buvo pasiektas 1925 metais. Gali būti, kad mes dabar bandysime tą rekordą pasivyti arba pagerinti“, - tikino sinoptikė.

Anot I. Marcinonienės, šeštadienis lepins tikrai pavasariška šiluma ir saule.

„Šeštadienis išskirtinai šiltas ir gražus, padvelks pavasariu, noriu pasakyti, kad jau kai kur prasidėjo potvyniai. Pavasaris eina, galbūt vėliau atsitrauks, bet savaitgalį bus šilta, gal tik sekmadienį vėsiau bus. Sekmadienio diena bus tarp 3 ir 8 laipsnių. Pirmadienį ir antradienį laukiame nepastovių orų. Pietvakariniuose rajonuose gali būti net nemažai kritulių. Sniego dangos, net apie Laukuvą, Švenčionis, tikrai sniegas smenga. Trečiadienį įvyks didesnis orų pasikeitimas: lietus, pereinantis į šlapdribą. Kritulių pobūdis keičiasi. Vėjas bus iš Šiaurės vakarų. Pasikeitimas bus nuo savaitės vidurio, o dar kitą savaitę vėl sulauksime šilumos“, - laidoje kalbėjo sinoptikė.

Taip pat jau po truputį aiškėja, koks laukia pavasaris.

„Aš bijau prisikalbėti, nes labai neįtikėtina, kad jau šešta žiema yra daug šiltesnė nei klimato norma. Kaip liaudis sako, jeigu vasaris apniukęs, tai pavasaris bus lietingas ir vasara bus lietingesnė. Tai gamta mėgsta pusiausvyrą, pavasaris gali būti gana šiltas. Gali būti, kad bus šaltesnis kovas. Nes pagal dabartinius paskaičiavimus, iki kovo vidurio gali būti šilčiau, bet kovo antra pusė gali pateikti labai įdomių staigmenų. Todėl griežtai pasakyti, kad kovo 1 dieną ateis pavasaris, gana sunku. Tačiau yra vilties, kad temperatūra kops į viršų, taip pat ir saulės bus daugiau“, - laidoje sakė I. Marcinonienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)